Oblíbené staré tričko nevyhazujte, udělejte si z něj originální doplněk

 Dílna 
05. února 2018 14:11 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nebude zabírat místo ve skříni a budete ho mít na očích Internet
Skoro každý z nás má doma tričko, které pro něj znamená tolik, že se ho nechce zbavit ani poté, co ho už dlouho nenosí. Zkuste z něj vyrobit originální povlak na polštář a budete ho mít stále na očích!

Oblíbená trička se vyhazují obtížně. Často "přežijí" i velký úklid, při kterém opravdu chcete ve skříni uvolnit tolik potřebné místo. Když ale tričku najdete nové využití, nepřijdete o něj a navíc vám nebude v šatníku překážet.

Podobně můžete postupovat u věcí vašich dětí. Určitě ocení, když své oblíbené hrdiny budou mít u sebe při usínání nebo se s pohádkovými postavami na polštářcích budou potkávat při hraní.

Výroba povlaku je jednoduchá

Potřebovat budete jen staré tričko, nůžky a polštář. Z trička vystřihnete obdélník takové velikosti, aby odpovídala polštáři. Nezapomeňte obdélník natáhnout tak, aby se zarovnaly zuby od nůžek po stříhání.

Poté na každé straně trička vystříhejte třásně. Později je budete vázat, proto by měly mít aspoň dva centimetry. Jakmile máte třásně svázané ze tří stran, můžete vložit polštář. Poslední stranu svážete, až bude vevnitř.

Nový polštář udělá radost dětem i dospělým

Zkontrolujte poté, jestli vám někde po stranách polštář neprosvítá. Pokud ano, třásně ještě jednou pořádně utáhněte. Hotový polštář pak můžete vystavit v obývacím či dětském pokoji nebo v ložnici.

Povlak na polštář ze starého trička lze samozřejmě vyrobit i s pomocí šicího stroje nebo třeba patentků na textil. Trička, která nepatřila k nejoblíbenějším, můžete využít třeba i jako utěrky, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum