Zařiďte si byt tak, aby návštěvy nepoznaly, že máte kočku

 Mazlíčci 
15. května 2019 12:07 / Marie Popelková
  25
📷
4 fotografie v galerii
Jak docílit toho, aby váš domov vypadal elegantně i přesto, že máte kočku Depositphotos
Kočky přináší radost do každé domácnosti a jejich velké osobnosti se pohodlně vejdou i do malých městských bytů. Pořád to jsou ale zvířata, a to znamená, že mohou poškrábat, pokousat, převrátit nebo jinak zničit všechno, u čeho se snažíte, aby to vypadalo úhledně a uklizeně.

Nikdo asi nestojí o to, aby jejich návštěva na první pohled věděla, že má doma kočku, protože je všechno poškrábané a od chlupů. Zde je několik základních kroků, jak toho docílit.

Zbavte se škrabadla, ale nabídněte alternativu

Jestli něco vypadá příšerně, je to používané kočičí škrabadlo. Podivná vysoká struktura s několika pelíšky pokrytá bežovým potahem může rozbít náladu i sladěný design celého bytu. Pokud máte velký byt, není to problém, stačí jen kočičí palác uložit do místnosti, kterou moc nepoužíváte nebo není tolik na očích, když máte návštěvu. Jestli máte menší byt, musíte hledat jiné řešení.

Kočkám se líbí škrabadla, protože se rády protahují a brousí si drápky bez toho, aniž byste je potrestali, a také si užívají výhled z výšky. Nahradit je můžete, když si domů pořídíte materiály, které škrábání odolají, jako jsou tkané koberečky do obývacího pokoje nebo tlusté předložky ke vchodovým dveřím. Koberečky z tlusté vlny nebo třeba juty jsou relativně odolné a potom, co je budete nějaký čas používat a trochu se opotřebují, budou působit dokonce útulně. Co se týče výhledu, pořiďte jim pelíšek, který umístíte na skříňku, parapet nebo pracovní stůl.

Zredukujte poškrábanou plochu pomocí dek

Kočky se rády protahují a zarývají u toho drápky do křesel, pohovek a dalších míst, na kterých zrovna odpočívají. Minimalizujte škodu tak, že dáte překážku mezi gauč a vaši kočku, obzvláště, když nejste doma. Obložte dekou pohovku, když jdete do práce nebo spát. Kočka bude škrábat deku, kterou můžete občas vyprat a vyměnit, když už začne vypadat nevzhledně. Potenciální zničené věci nejsou jediným úskalím chování kočky. Čtěte, co je dobré vědět, než si ji pořídíte.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve