Výhody a nevýhody otevřených poliček

 Dům 
29. dubna 2018 16:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Podle čeho se rozhodovat při zařizování kuchyně Shutterstock
Obzvláště v minulosti byly otevřené police velmi populární, ať už v kuchyni, kde mladé nevěsty mohly vystavit čajový servis, který dostaly jako svatební dar nebo jej zdědily po babičce, nebo v obývacím pokoji, kde byly vyskládané skleničky na všechny druhy vína. Pozitivní sice je, že máme vše na očích, na druhou stranu se nám ale na poličkách usazuje prach. Zde jsou další výhody a nevýhody, kterými se můžete inspirovat, pokud tento design zvažujete.

Nechte kuchyň dýchat

Důvody pro pořízení otevřených poliček mohou být různé. Hodí se, pokud chcete vizuálně otevřít a provzdušnit prostor. Obzvláště pokud máte malou kuchyň, skříňky s dvířky opticky prostor naopak zmenšují. Mohou působit fádně a tím pokazit dojem z celé místnosti. V malém prostoru uzavřené poličky navozují až stísněnou atmosféru. Pokud nemáte moc místa, lepší volba budou skříňky bez dvířek.

Třeba jen chcete něco jiného

V dnešní době už tento design není příliš populární, proto po něm můžete sáhnout i pokud se snažíte vytvořit něco originálního. Vaše kuchyň potom nebude vypadat jako vystřižená z módního časopisu o bydlení. Získáte váš jedinečný prostor, kde bude radost vařit.

Vše je na očích

Otevřené poličky vám dopřejí možnost obdivovat veškeré předměty, které máte rádi. Vystavené na poličce budou všem na očích a také vy se pohledem na ně budete moci těšit každý den. Tento systém je zároveň praktický v tom, že je rozmístění přehledné, a tím pádem víte, kde co máte a v případě potřeby to snadno najdete.

Jaké jsou nevýhody

Tento aspekt je zároveň i nevýhoda v tom, že když je vše viditelné a nemůžete nic schovat za dvířka, musíte na poličkách udržovat čistotu a nesmíte dopustit, aby se vám na nich hromadily věci, které tam nepatří. I když zvolíte tento design, stejně budete potřebovat i úložný prostor, kam dáte věci, které se opravdu k vystavení nehodí.

Velký problém je prach

Je třeba se opravdu zaměřit na pravidelné odstraňování nahromaděného prachu. Jednou za měsíc je dobré naskládat nepoužívané věci do myčky a nechat je umýt. Když už budete v tom, zároveň je také vhodné setřít prach ze všech prázdných polic. Zde je několik dalších tipů, jak si v kuchyni nádobí zorganizovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky