Sítí proti hmyzu je mnoho druhů. Poradíme, jak vybrat tu nejlepší k vám domů

 Dům 
25. června 2018 09:51 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Sítě do dveří mají stejný princip jako sítě proti hmyzu do oken Shutterstock
Sítí do dveří je několik typů. Můžete si pořídit buď otevírací síťově dveře, posuvnou nebo rolovací síť, ale i síť skládanou nebo magnetickou. Ta má nejvíc výhod a je nejjednodušší k sehnání a instalaci.

Téměř každý byt má lodžii či balkon. Zatímco některá okna neotevřete i několik dní, dveře jsou v neustálé permanenci. Zvlášť, když na balkoně máte třeba rajčata. O jejich pěstování na tomto místě si přečtěte zde.

Při ochraně před hmyzem byste na ně proto měli myslet stejně jako na sítě do oken. Sítí je několik druhů a my vám poradíme, jaké byste si měli vybrat k sobě domů, pokud po něčem takovém toužíte.

Otevírací síťové dveře

Otevírací síťové dveře představují nejčastější a finančně nejdostupnější řešení pro balkonové nebo vchodové dveře. Samozavírací panty a magnetická aretace zavřené polohy berou hmyzu každou šanci na proniknutí do interiéru.

Výrobci často nabízejí i možnost osadit síťové dveře průlezem – máte-li ve své rodině pejska nebo kočku, můžete jim tak zabezpečit maximum volnosti. Tyto dveře se hodí na téměř všechny typy balkónových dveří.

Posuvná síť 

Pokud jste investovali do posuvných dveří na terasu či balkon, chtěli jste určitě využít prostor v interiéru bez nutnosti obětovat jeho část otvírání křídla.

Instalací posuvných síťových dveří zvolíte to samé řešení prostoru v exteriéru – na terase či balkonu, kde je zpravidla o místo větší nouze než uvnitř. Výhodou je, že tato síť nezabírá místo na balkonu.

Rolovací síť

Když máte potíž předchozí řešení vměstnat k balkonovým dveřím, můžete to vyřešit instalací rolovací sítě. Je však třeba mít na paměti, že u horizontálních sítí se budete muset při otvírání a zavírání ohýbat k podlaze a u vertikálních sítí bude potřeba při rolování vzhledem k šíři návinu překonat citelný odpor. 

Skládaná síť

Tímto typem sítí lze vybavit i extrémně velké dveřní otvory, navíc má bezprahové provedení, takže je vhodné i pro vozíčkáře. Používá se také pro zasíťování pergol a altánů.

Magnetická síť

Internetový hit. Její výhodou je snadná instalace a jednoduché používání. Síť je z polyesteru, sama se zavře a hmyz zůstane za dveřmi. Hodí se do dveří na terasu, na zahradu nebo do karavanu a snadno se instaluje.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve