Chcete doma něco neobvyklého? Zvolte oživení pomocí cihel

 Dům 
21. července 2018 16:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Cihlová stěna je uvnitř bytu nevšední Pixabay
Máte rádi neobvyklé věci? Nechcete mít bydlení jako všichni ostatní, ale toužíte po něčem zajímavém a nevšedním? Oživte svůj domov a jeho interiér pomocí cihel! Sáhnout můžete po těch skutečných, ale také je nahradit třeba tapetami!

Cihly mají své kouzlo. Spousta lidí je používá na vnější fasádu, aby jejich dům vypadal jako z anglických městeček. Takový často vzbudí pozornost a zaujme a také majítelé domu obvykle sklidí pochvalu. Nemusíte se však spokojit pouze s fasádou.

Klasické cihly

Můžete udělat i další krok a cihly si nastěhovat až domů třeba do kuchyně, obýváků, ale i do pokoje. K tomu můžete použít klasické cihly, ze kterých kromě obkladu stěny vytvoříte například ostrůvek v kuchyni, obložíte jimi krb nebo je použijete, na co vás napadne.

Využít můžete i staré cihly. Pokud jich najdete v domě po babičce, dejte jen pozor, aby nebyly třeba vlhké nebo načichlé něčím, co se používalo v minulosti například v hospodářských staveních. Surové a nepravidelné cihly jsou v interiéru vítané. Kromě klasického obkladu je můžete využít třeba na svícny a další věci.

Můžete použít fígl v podobě cihlových obkladových pásků. Na stěně, ale také sloupech, barech nebo na krbu působí poměrně přirozeně. Docela věrně napodobují cihly, mají nepravidelný tvar bez ostrých hran a jejich povrch může být zvrásněný. V nabídce bývají různé odstíny od stěch světlých až po tmavší.

Myslete na to, že cihly vyniknou při šikmém dopadu slunečního světla nebo umělého osvětlení. Proto se ještě před rozhodováním, kam cihly dát, podívejte, kam padá slunce. Pomůže vám to při rozhodování, kterou stěnu obložit cihlami.

Rovná omítka

Jak dlouho obklad vydrží, záleží na kvalitě podkladu. Nejlepším podkladem je rovná omítka. Před nanášením lepicí malty je nejlepší odstranit nerovnosti a podklad napenetrovat. Někdy to zvládnete sami, ale když se na to necítíte, raději zavolejte pomocníka.

I když jste si vybrali pracný způsob, se závěrem můžete být spokojení. Interiér s cihlovým nádechem se bude líbit nejen vám, ale také návštěvám. O vliesových tapetách jsme psali zde.

Témata: cihly, obklad, světlo, fasáda
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?