Tipy na kempování v horkém počasí

 Ostatní 
28. července 2018 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Užijte si bezpečnou rodinnou dovolenou pod stanem Shutterstock
V létě mají děti prázdniny, a proto je to ideální doba, kdy vyrazit na kempování. Občas ale mohou vzniknout komplikace kvůli horkému počasí. Čtěte následující tipy a připravte se dopředu, aby nikdo nepřišel k úhoně.

Zůstaňte hydratovaní

Zůstat hydratovaný je vůbec nejdůležitější zásada, na kterou bychom měli myslet kdykoliv, když trávíme čas venku na přímém slunci. Děti jsou nejvíc náchylné k tomu, že zapomínají dodržovat pitný režim. Když začnete cítit žízeň, už je pozdě. Potřebujete do sebe neustále přijímat tekutiny, abyste zabránili dehydrataci.

Plánujte aktivity na dobu, kdy není největší horko

Kempování a turistika jdou ruku v ruce, ale výšlap v horkém dni může vést ke katastrofě. Přivstaňte si, dokud je teplota příjemná a vyrazte na cestu před obědem, abyste se vyhnuli největšímu horku. Během nejteplejší části dne šetřete energií a omezte pohyb.

Chraňte se před sluncem

Pokud přece jen musíte na sluníčko, ujistěte se, že jste udělali všechno pro to, abyste předešli úpalu nebo spálení. Vždycky používejte opalovací krém a pravidelně vrstvu obnovujte. Sluneční brýle a pokrývka hlavy rovněž chrání vaše oči a kůži před sluncem a máte v nich pocit, že vám není tolik horko. Nezapomeňte vyhledávat stín, kdykoliv je to možné, a dělejte si přestávky.

Zvolte lehké vzdušné oblečení

Oblečte si lehké vzdušné oblečení, ve kterém se budete cítit dobře. Vyvarujte se tmavým barvám, které přitahují slunce. Co se týče turistiky, vždycky je dobrý nápad mít několik vrstev oblečení. V teplých letních měsících se na večer může ochladit, ale i tak s velkou pravděpodobností nebudete potřebovat teplé spacáky nebo bundy. Také spacáky se vyrábějí v odlehčených variantách, které jsou i vzdušnější.

Jestli víte předem, že se v létě chystáte kempovat, budete potřebovat kvalitní stan. Zde je několik tipů, podle čeho vybírat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47