Snadné vychytávky pro všechny, kteří nesnáší vstávání

 Ostatní 
28. července 2018 08:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zpříjemněte si ranní vstávání Pixabay
Pokud patříte spíše mezi sovy a po probuzení jste si nikdy nepřipadali jako svěží ranní ptáčata, zde je několik zvyků, které zakomponovat do ranních rituálů, aby se nám vstávalo lépe. Hodí se ale také pro všechny, kteří jsou po ránu jen líní nebo zapomnětliví.

Jestli se bez sociálních sítí neobejdete, přivstaňte si

Pokud chcete každý den začít tak, že budete dvacet minut bezmyšlenkovitě projíždět sociální sítě, klidně v tom pokračujte. Počítejte s tím ale, až budete plánovat svoje ranní rituály, abyste se kvůli tomu nemuseli cítit špatně o hodinu později až nebudete stíhat do práce. Vůbec nejlepší je ale pokusit se tohoto zlozvyku zbavit a nezačínat den zíráním na obrazovku.

Zjednodušte způsob stlaní postele

Dekorativní polštářky vyskládané na posteli vypadají sice hezky. Rozhodně ale není moc pěkné, když je necháte válet každý den na zemi, protože nemáte čas je tam narovnat. Ukliďte je raději do skříně a zůstaňte u poskládání pokrývek a načechrání polštářů. Bude to vypadat jednodušeji, za to ale budete schopni zvládnout ustlat každé ráno a vrátíte se do úhledně uklizeného domova.

Naplánujte si outfity na celý týden

Místo toho, abyste na sebe ráno hodil oblečení, které jste na sobě měli už stokrát, protože o tom nechcete přemýšlet, naplánujte si sladěné outfity na začátku každého týdne. Až si budete ráno oblékat předpřipravené oblečení, budete si připadat víc organizovaně a nastartujete den s větším sebevědomím.

Pokud předpověď nevypadá dobře, nachystejte si deštník

Vizuální nápověda je mnohem efektivnější než lísteček připíchnutý na ledničce nebo poznámka v mobilu. Jestli se vám často stává, že věci zapomínáte, nachystejte si je na ráno do zorného pole. Pokud například ráno zapomínáte užít prášky, postavte je hned vedle klíčů a peněženky. Pokud v předpovědi hlásí déšť, pověste deštník rovnou na kliku, abyste se ujistili, že jej nepřehlédnete.

Dobré je taky odhalit příčinu vaší nechuti vstávat. Možná to souvisí s tím, že v noci dlouho nemůžete usnout.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?