Luxusní lustr za stovku? Chce to jen dobrý nápad

 Dílna 
06. září 2018 15:46 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Z papírového lustru uděláte za pár korun designový kousek Internet
Ne každá rodina má dost peněz na utrácení za nápadité designové doplňky do bytu. Jenže někdy stačí opravdu málo a může vám doma viset například lustr, který působí jak od světového návrháře. A za pár korun.

Papírové lustry jsou velmi oblíbené. Vypadají čistě, elegantně a navíc je pořídíte za pár desítek korun. Pokud ovšem toužíte po něčem zajímavějším, ale nechcete utrácet moc peněz, zkuste si papírovou kouli jednoduše dozdobit. Není to nic složitého, přitom výsledek vypadá opravdu skvěle. Zajímavý mramorový vzhled můžete dodat také stolní lampě, o této technice jsme psali zde.

Barevná indiánská pera

Pokud se nebojíte barev, můžete papírový lustr oblepit barevnými pery. Z tvrdšího papíru si vytvořte předlohu a tu pak překreslete na další barevné papíry a vše pečlivě vystřihněte. Můžete zvolit jen jednu barvu nebo více, záleží jen na vás. Pera pak postupně lepte od spodní části lustru směrem nahoru, aby se pěkně překrývala.

Elegantní třásně

Postup je stejný jako v případě indiánských per, jen místo nich lepíte na lustr papírové třásně. Jde v podstatě o dlouhé a úzké trojúhelníky. Aby výsledek vypadal dobře, je třeba třásně lepit opravdu na husto, takže si dopředu nastříhejte větší zásobu. Krásně vypadají třásně jen z bílého papíru, klidně ale můžete zvolit i barevnou variantu.

Papírové terče

Z barevného papíru si vystříhejte hromadu koleček a ty pak rovněž od spodní strany lustru lepte postupně až nahoru. Lustr musí být papírovými terčíky doslova posetý. A pokud vám nad stolem visí papírových lustrů více, klidně u každého zvolte jinou barvu. Jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem, vypadá to velmi dobře.

Romantičtí motýlci

Papírovou kouli lze ozdobit i papírovými motýlky. Opět stačí udělat z tvrdého papíru jednu předlohu a motýlků pak vystříhat několik. Jakým způsobem je na lustr nalepíte, záleží jen na vás.

Zajímavá struktura

Někdy stačí, když na papírovém lustru změníte strukturu povrchu. Docílíte toho například tak, že na celou kouli nanesete lepidlo a pak ji obalíte v polystyrenových kuličkách. Použít lze ale i jiný materiál, například barevný granulát, písek nebo malá těstovinová písmenka do polévky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve