Využijte podzimní listí trochu netradičně. Vyrobte z něj mísu

 Dílna 
28. října 2018 13:23 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mísa z listí krásně prozáří váš byt Pinterest
Podzimní listí vypadá nádherně a toho je třeba využít. Posbírejte na zahradě nebo při procházce v přírodě pár hezkých listů a vytvořte si z nich doma mísu. Je to jednoduché a rychlé.

Podzimní listí hýří barvami - posbírejte si pár listů podle vašeho vkusu - mohou být žluté, oranžové, červené nebo zvolte klidně i mix barev, záleží to čistě na vás. Množství se nedá přesně určit. Na malou misku budete logicky potřebovat méně materiálu než na velkou.

Co budete potřebovat

  • barevné podzimní listí
  • mísu
  • potravinovou fólii či pečící papír
  • disperzní lepidlo nebo tavnou pistoli
  • olej

Jak na to

Mísu z listů lze vyrobit dvěma způsoby. Buď za použití disperzního lepidla nebo pomocí tavné pistole.

Když se rozhodnete pro lepidlo, nejprve misku z vnější strany potřete olejem. Pak obalte misku převrácenou dnem vzhůru potravinářskou fólií, pomažte lepidlem a na něj naneste první vrstvu listů. Vybírejte raději pevnější, ale ne moc tuhé, aby se vám s nimi dobře pracovalo a snadno kopírovaly tvar misky. Když máte hotovo, potřete lepidlem první vrstvu listů a naneste další sadu listů. Ideální jsou tak tři vrstvy. Jakmile lepidlo opravdu dobře zaschne, stačí listy z misky jednoduše sloupnout a dovnitř jen opatrně dolepte pár listů tak, aby zakryly případné zbytky lepidla.

Pokud ale dáváte přednost práci s tavnou pistolí, můžete mísu vytvořit i pomocí ní. V tom případě dejte na misku pečicí papír a k němu přilepte první a na ni následně druhou vrstvu listů. Pak dílo z misky sundejte a dovnitř nalepte další vrstvu, která vytvoří dekorativní povrch a zakryje hmotu tavné pistole. Inspiraci na další podzimní dekorace najdete v našem článku zde.

Tip: Pokud chcete, aby mísa byla pevnější a déle vydržela, můžete nahradit skutečné listí umělým. Umělé listy jsou běžně k dostání v obchodech s dekoracemi.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod