Jak odstranit škrábance ze skla? Je to docela snadné

 Dům 
04. ledna 2019 09:28 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Poškrábané sklo lze opravit Depositphotos
Našli jste na skle nevzhledný škrábanec? Zkuste k jeho odstranění použít prostředky, které máte běžně v domácnosti. Svůj úkol splní zubní pasta i šampon.

Ze všeho nejdříve je potřeba důkladně očistit sklo, aby na něm nezůstaly žádné nečistoty. Následně si sežeňte hadřík z mikrovlákna nebo vatový polštářek, namočte jej do vlažné vody a důkladně vymačkejte. Na vlhký hadřík nebo polštářek vymáčkněte malé množství zubní pasty. Pro tento účel se doporučuje použít zubní pasta, která není na gelové bázi a obsahuje jedlou sodu. Nyní leštěte rýhu krouživými pohyby zhruba půl minuty.

Pomůže zubní pasta

Zkontrolujte vzhled poškrábaného místa. Možná budete muset aplikovat několik vrstviček pasty, abyste se škrábance zbavili. Opakujte postup, naneste vždy malé množství pasty a krouživými pohyby roztírejte po poškrábaném místě, dokud nebudete s výsledkem spokojeni. Po práci sklo opláchněte vodou a usušte papírovým ubrouskem nebo utěrkou.

Zubní pasta se dá ale využít mnoha dalšími způsoby, o kterých možná nemáte ani tušení. O tomto tématu jsme psali zde.

Soda

Stejně dobrou práci odvede i jedlá soda. Smíchejte zhruba jednu polévkovou lžíci sody a stejné množství vody a důkladně směs zamíchejte. Postup je stejný jako při aplikaci zubní pasty.

Další alternativou je použití směsi octa a sody bikarbony. Nejlepší je smíchat tyto suroviny přímo na skle, abyste dosáhli vzniku pěny z jejich vzájemné reakce. Nechte proběhnout chemickou reakci, následně směs ze skla smyjte vodou a vysušte. Při odstraňování rýh je efektivní i dětský šampon. Postup je stejný jako u pasty a jedlé sody.

Volejte profesionála

Pokud váš nehet do rýhy na skle lehce zapadne, neměli byste se škrábanec pokoušet odstranit pomocí těchto metod. Poraďte se raději s profesionálem, jaký je vhodný způsob ošetření hlubokého škrábance.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve