Designové úpravy vašeho domova, které vás nebudou nic stát

 Dům 
31. prosince 2018 10:09 / Marie Popelková
  4
📷
4 fotografie v galerii
Osvěžit vzhled bytu lze i s minimálním rozpočtem Depositphotos
Nový rok, nový dům – tedy alespoň kdybyste na potřebné renovace měli rozpočet. Pokud byste rádi po svátcích naopak šetřili, nejste sami. Možná si zrovna teď nemůžete dovolit nové věci, ale to neznamená, že nemůžete docílit toho, aby váš domov vypadal jinak.

Existuje spousta změn, které oživí váš prostor, a zároveň vás nebudou nic stát.

Sežeňte „nové“ doplňky ve vašem bytě

Vezměte lampičky v obývacím pokoji a vyměňte je za ty, které máte na nočních stolcích. To samé můžete udělat i s jinými dekorativními předměty, které nejsou napevno připevněné, a to od váz a pokojových květin až po polštáře a deky.

Seřaďte knihy podle barev

Jestli jste to ještě nikdy nevyzkoušeli, dejte šanci organizaci vaší knihovničky podle barvy knižních přebalů. Další možností je vybrat knihy, které hodláte vystavit, jen z určité barevné škály, a zbytek uložit do krabic nebo uzavíratelných skříněk. Tímto způsobem si přinesete domů trochu vizuální harmonie.

Využijte sílu feng shui

Přehodnoťte rozvržení nábytku s pomocí uplatnění základů feng shui, čímž se rovněž zlepší proudění energie ve vašem domově. Například pokud sedíte u stolu zády ke dveřím, natočte stůl tak, abyste k nim byli čelem. Dveře od koupelny nechávejte zavřené. Ujistěte se, že zrcadla jsou pověšená tak, aby odrážela co nejvíc přirozeného světla. Díky několika drobným úpravám bude váš domov působit mnohem harmoničtěji na vás i na vaše hosty.

Sundejte rolety nebo těžké závěsy

Nikdo netvrdí, že to platí pro celý byt, rozhodně vynechejte soukromé prostory, jako je ložnice a koupelna. Pokud ale máte například v kuchyni okna otočená na dvorek, kudy dovnitř proudí slunce, dejte tomu šanci.

Sundejte dvířka od skříněk v kuchyni

Vždycky se vám líbily otevřené poličky v kuchyni? Provzdušnit vzhled vaší kuchyně lze, když sundáte dvířka několika vrchních skříněk v kuchyni. Nebude to fungovat v každém případě, ale tato nenáročná renovace dokáže ubrat vaší starší kuchyni deset let. Musíte se ale připravit na to, že se budete muset zbavit nádobí, které už není do sady. Obdobné drobné změny dokáží dělat divy i v koupelně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod