Ani v zimě se nemusíte ochudit o grilovaní. Připravte si šťavnaté maso přímo u vás doma
Díky takzvanému biogrilu totiž můžete pravou grilovací party uspořádat klidně na začátku února přímo u vás doma.
Produkt jako lidský výdech
Gril funguje na principu spalování biolíhu, který nijak nepáchne a ani není lidskému zdraví škodlivý.
Látky, které jeho spalováním vznikají, jsou totiž totožné s těmi, které lidé vydechují. Jedná se tedy o vodu a oxid uhličitý, proto je toto pokrokové palivo s oblibou používáno při grilování v bytech.
Deska šťávu zachytí
Nabízené modely grilů jsou navíc natolik konstrukčně vychytané, že nehrozí odkapávání šťáv do prostoru vaší domácnosti. Pod kvalitní teflonovou mřížkou je totíž umístěna snadno omyvatelná chladicí deska, která případný odpad zachytí. Obojí se navíc velmi dobře čistí.
Maso se nevysuší
Biolíh se navíc při hoření mění na vodní páru, proto maso při grilování nevysušuje, a to tak zůstává krásně šťavnaté. Velkou výhodou také je, že se maso opéká rovnoměrně ze všech stran.
Tento způsob přípravy masa zajistí také jeho křupavou kůrčičku. Rychle a zdravě si tak můžete připravit i ryby, zeleninu nebo polotovary v podobě grilovacích klobás.
Zůstane jen vůně
A i když budete grilovat v místnosti, nemusíte se bát nevyvětratelného kouřového aroma. Po grilování vám doma zůstane jen libá vůně připravovaného jídla.
Než se do přípravy grilovaných dobrot pustíte, zkuste si připomenout pár pravidel, která je vhodné dodržet. Která to jsou, si můžete přečíst v našem článku zde.