Chcete si doma vyrobit sedací vak? Za hodinu máte hotovo

 Dílna 
20. února 2019 18:57 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Sedací pytle jsou příjemné na posezení Shutterstock
Přemýšlíte, že se pustíte do výroby vlastního díla, ale nevíte do čeho se pustit? Poradíme vám! Zkuste sedací pytel. Kromě potěšení z vlastního výrobku si na něm i pohodlně posedíte.

Při výrobě sedacího pytle se rozhodně neobejdete bez látky. Vhodné je vybrat tkaninu, která při sezení dokáže odolat zatížení a zároveň bude tvárná. Sežeňte si dva kusy obdélníkového tvaru o rozměrech 150 centimetrů x 260 centimetrů. Látky přiložte lícovou stranou na sebe, delší strany k sobě sešpendlete a pevně je sešijte. Myslete na to, že je potřeba použít velmi pevnou nit, protože švy budou v těchto místech hodně namáhané.

Přeložte ji na polovinu

Pokud máte látku důkladně sešitou, přeložte ji na polovinu a z jedné strany ustřihněte do oblouku asi patnáct centimetrů. Látky na této straně sešijte k sobě. Nyní hotový obal pytle uchopte v polovině a položte si ho na rovné podložce tak, aby šev vedl z obou stran uprostřed. Doprostřed lícové strany přišijte zip. Z obou stran by vám od okraje mělo zůstat asi pět centimetrů látky. Ty k sobě sešijte.

Obal máte hotový, stačí jen otočit naruby, lícovou stranou ven. Pokud chcete sedací vak používat déle než jen do prvního ušpinění, měl by být tvořen dvěma vrstvami. Do první se sype výplň, druhá je krycí – povlak. Obvyklou výplní pro sedací vaky je polystyrenový granulát, kuličky jsou malé a lehké. Plnění vaků je nutné dělat v bezvětrném prostředí, stačí nepatrný průvan a kuličky se všude rozkutálí. Jak na výrobu papírových briket, jsme psali zde.

Nejjednodušší metodou je sypat granulát přímo z doplňovacího pytle do sedacího vaku. Tato metoda vyžaduje přítomnost alespoň dvou lidí. Myslete však na to, že náplň si s postupem času sedne a je třeba ji doplnit. Zhruba za sto litrů polystyrenových kuliček zaplatíte dvě stě korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve