Jak kupovat umělé květiny, abyste se vyhnuli kýči

 Dům 
09. června 2019 16:33 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
I umělé květiny mohou být krásné Shutterstock
Umělé květiny mohou být vkusnou dekorací domácnosti. Představují vhodnou alternativu pro ty, kterým se nedaří pěstovat živé květiny. Buď nám chybí potřebný cit, nebo je náš byt třeba příliš tmavý.

Zde je několik tipů, jak nakupovat umělé květiny. Pomohou vám zakomponovat tyto nedoceněné krásky nenáročné na údržbu do vaší domácnosti.

Plastové květiny vs. květiny z textilu

Technologie se posunula kupředu a umělé květiny už nemusí na první pohled vypadat tolik falešně. Umělé květiny mohou mít úžasně realistickou strukturu a barvu. Tohle platí hlavně o plastových květinách, protože při jejich výrobě lze použít formu ze skutečných květin.

Velká výhoda plastových květin je ta, že většina oblíbených pokojových květin uměle vypadají díky svým lesklým pevným listům. Skvělým příkladem jsou sukulenty. Ty skutečné vypadají uměle, takže ty umělé automaticky vypadají opravdově.

Květiny z textilu jsou náchylnější k poškození a opotřebování. Je jasné, že květina bude vypadat falešně, když se vám bude třepit v rukách nebo bude vybledlá od slunce.

Na co se zaměřit při nakupování

Využijte hlavního důvodu, proč jsou moderní umělé květiny populární. Imitují totiž vzhled konkrétních rostlin. Zaměřte se tedy na falešné květiny, jejichž skutečné verze vypadají jako z plastu. Jde například o aloe, monsteru, fíkovníky, banánovníky, filodendrony, sukulenty a podobně.

Vyhněte se všemu, co vypadá očividně nerealisticky. Rozhodně nekupujte nic, co má na listech umělé kapky deště nebo vypadá příliš leskle. Naopak se zaměřte na detaily, které vypadají přirozeně. Můžete si s sebou vzít obrázky skutečných květin, abyste mohli porovnat všechno od listů až po stonky. Pokud vám nejde zahradničení ani nefandíte umělým rostlinám, další možnost pro vás představují řezané květiny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod