Typicky zimní barevné kombinace, ze kterých se můžete těšit celý rok

 Dům 
04. ledna 2019 17:08 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jestli máte opravdu rádi barvy, které evokují zimu, neváhejte je použít při zařizování vašeho domova Shutterstock
Pokud si opravdu zamilujete nějaký odstín, vždy to lze udělat tak, abyste ho měli na očích během celého roku. Je zřejmé, že určité barvy se víc hodí pro některé období, například pastelové barvy pro jaro a tmavší odstíny pro podzim nebo zimu. Kouzlo je ale v kombinacích.

Většinu odstínů barev můžete využít jakkoliv a kdykoliv, když vytvoříte ten správný mix. Jestli hledáte barevnou paletu inspirací pro renovaci nebo jen pro drobné změny, začtěte se do následujících řádků. Všechny evokují zimu, ale zároveň nejsou chladné nebo bez života.

Hnědá, bílá a černá

Tato barevná kombinace může znít zastarale a venkovsky, ale lze z ní snadno vytvořit i moderní skandinávský styl. Jestli je něco, co Dánové, Švédové a Norové ví, jak udělat, pak je to útulný zimní interiér. Skandinávský design využívá hodně světlých barev, aby přebil ponurost, se kterou se potýkáme během zimy. Když ale přijmeme tmavší odstíny, můžeme vytvořit útulný prostor plný neutrálních barev. Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, nezapomeňte přidat hodně hřejivého textilu, abyste místnost opticky prohřáli.

Tyrkysová, černá a karmínová

Vaše ložnice je ideální prostor k experimentování s barvami, protože můžete na posteli navrstvit několik odstínů s prostěradlem, povlečením, přehozem, dekami a dekorativními polštářky. Vůbec to nebude působit chaoticky, když se budete držet stanovené palety. Tmavší odstín tyrkysové můžete zvolit jako barvu stěn. Bude hezky kontrastovat například s bílým nebo šedým povlečením, ke kterému lze přidat karmínové polštářky pro trochu oživení.

Ocelově modrá a růžová

Spojení světle modrých stěn, odstínů růžové a tmavě modrých pokrývek vám navodí zimní náladu, i když jednotlivě tyto barvy patří spíše do pastelové palety. Pokud se od ní chcete odprostit ještě více, vybírejte odstíny modré, které jsou lehce našedlé. Neuškodí ani přidat trochu černé. Zde je několik dalších tipů, jak pracovat s barvami v domácnosti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve