Chyby, kterých se často dopouštíme před zanesením oblečení do čistírny

 Ostatní 
29. srpna 2019 07:22 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Neváhejte zanést oblečení profesionálům, když si sami se šmouhami nevíte rady Depositphotos
Určitě se vám už stalo, že jste si ušpinili svoji pracovní bílou košili omáčkou a nenapadlo vás nic lepšího, než skvrnu zuřivě drhnout pod tekoucí vodou. Není to nejlepší řešení a oblečení si tímto způsobem můžete nenávratně zničit. Zde je několik dalších věcí, kterých byste se měli vyvarovat.

Zaměstnancům čistírny ve vašem městě stačí jeden pohled, aby přesně věděli jakými způsoby jste se snažili skvrnu odstranit, než jste oblečení zanesli k profesionálům. Zkuste se příště zachovat tak, abyste nenadělali víc škody než užitku.

Na nic nečekejte

Největší chyba, které se můžete dopustit, když si zamažete oblečení, je čekat. Pokud nejednáme hned, skvrna se zažere do látky, bude těžší ji odstranit a poškození může zůstat permanentní. Když zjistíte, že si se skvrnou neporadíte, okamžitě se obraťte na profesionály. Ti mají potřebné chemické znalosti, jak se s problémem vypořádat.

Drhnutí skvrny

Nikdy byste neměli látku třít. Je snadné poznat, zda se někdo snažil skvrnu odstranit mechanicky, protože látka vypadá ošoupaně a skvrna začne vypadat jako součást oblečení.

Odstraňování odprostřed

Pokud se snažíte dostat skvrnu z látky, postupujte zvenku dovnitř a ne odprostřed ven. Když chcete odstranit skvrnu a začnete uprostřed, akorát ji celou zvětšíte.

Používání horké vody

Nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože kvůli ní skvrna ještě víc přilne k látce. Pokud máte pocit, že musíte vyzkoušet alespoň něco, než oblečení donesete profesionálům do čistírny, použijte vlažnou vodu.

Aplikace bělidla

Co se týče jemné látky, nepoužívejte bělidlo, když se vám povede ji potřísnit. Bělidlo je silná chemikálie, která může oblečení značně poškodit.

Buďte opatrní s alternativními metodami

Někdo používá k vyčištění špinavého oblečení sodovku, lak na vlasy, odlakovač nehtů nebo citronovou šťávu. V závislosti na druhu látky můžete skvrnu udělat ještě horší, než byla předtím, nebo zkomplikovat práci zaměstnancům čistírny. Špatným nakládáním s oblečením jej můžete snadno poškodit. Například kvůli špatnému zacházení s ručníky si je časem můžete zničit.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty