Jaké barvy stěn se hodí do pracovny?

 Dům 
13. listopadu 2019 15:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne všechny barvy se hodí do pracovny Depositphotos
Výběr správné barvy na stěny pracovny může výrazným způsobem ovlivnit vzhled celé místnosti. Určité barvy mohou podporovat produktivitu nebo dokonce snižovat stres. Dejte si pozor, abyste pro svoji pracovnu vybrali tu správnou.

Chcete vědět, které barevné odstíny působí psychologicky i vizuálně pozitivně? Zkuste pro svoji pracovnu zvolit některé z následujících.

Námořní modř

Klasická námořní modř na stěnách pracovny vytvoří silný dojem. Věří se, že modrá barva stimuluje mysl a vyvolává pocit klidu a míru. Evokuje v nás představu nebe a mořských vln. V místnosti natřené sytou modrou se vám bude dobře pracovat, ale zároveň se nebudete cítit příliš vystresovaní. Před tím, než ale takovou barvu zvolíte, ujistěte se, že jde o místnost, ve které je dostatek ideálně přirozeného světla.

Teplý odstín bílé

Vždycky se můžete spolehnout na to, že čerstvý nátěr teplého odstínu bílé barvy vytvoří uklidňující pracovní prostředí. Bílá do prostoru okamžitě vnese klid a navíc svým očím dopřejete prostor, na kterém si budou moci odpočinout od zírání do obrazovky. 

Čokoládově hnědá

Věřte tomu nebo ne, ale pracovna s hnědými stěnami vám poskytne vřelý a zklidňující prostor k tomu, abyste zvládli veškerou práci, kterou máte na seznamu. Čokoládově hnědé stěny jsou moderní obdoba pracoven z minulosti, které bývaly obložené tmavým dřevem.

Světle šedá

Pokud máte problémy se soustředěním, zvažte nátěr světle šedé barvy. Šedá je čistá, klasická a elegantní barva, a proto vaší pracovně dodá sofistikovanost. 

Světle modrá

Hledáte barvu, která je studenější a zároveň povzbuzující? Mohla by se vám zalíbit světle modrá, která je konejšivá a připomíná nám pokojný, slunečný den. Lze ji zvolit pro všechny stěny a nebo klidně jen na strop. Zařídit si domácí pracovnu lze i s minimálními prostředky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47