Bavlníkové větvičky nemusíte draze kupovat. Vyrobte si je doma ze dvou věcí

 Dílna 
25. listopadu 2019 11:00 / Marie Popelková
  2
📷
9 fotografií v galerii
Bavlníkové větvičky jsou velmi dekorativní Internet
Krásnou zimní dekoraci za oknem mohou představovat i jednoduché běloskvoucí bavlníkové větvičky. Jenže pokud si budete chtít kytici větviček pořídit v obchodě, pořádně se finančně prohnete. Poradíme, jak si tuto pěknou dekoraci vyrobit doma za pár korun.

Bavlníkové větvičky vás okouzlí svou jednoduchostí. Nejlépe budou vynikat ve skleněné váze. Tu můžete dát na stůl nebo za okno, záleží čistě na vás. I když tuto dekoraci můžete mít v bytě prakticky celoročně, v zimě má díky svým bílým chomáčkům o něco větší kouzlo.

K dostání jsou skutečné bavlníkové větvičky i umělé verze. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, bude vás to stát nemalé peníze. Přitom stačí dvě věci, které má snad každý doma, a za chvíli můžete mít větviček, kolik jen budete chtít. A doslova za hubičku.

Co budete potřebovat

V prvé řadě si musíte nachystat větvičky ze stromu. Stačí vyjít na malou procházku a nasbíráte si jich tolik, kolik potřebujete. Za větvičky tak neutratíte ani korunu. Připravte si dvě nejdůležitější věci:

  • vatu
  • karton od vajíček

K práci budete potřebovat ještě pár pomůcek:

  • nůžky
  • temperové barvy
  • štětec
  • tavnou pistoli

Jak na to

Z obalu od vajec nejprve vystříhejte špičaté části, které uvnitř oddělují vajíčka od sebe. Potom vystříhané kalíšky upravte do požadovaného tvaru. Neodstřihávejte všechen materiál, nechte si nějaké tenké části mezi jednotlivými lístky - vypadá to pak přirozeně.

Vystřihané lístečky natřete hnědou barvu nebo několika odstíny a ještě nasáklé vytvarujte do požadovaného tvaru. Nechejte dobře oschnout. Po uschnutí karton vytvrdne. Do každého lístečku vložte chomáček vaty a tavnou pistolí připevněte k větvičce.

Do vázy i do věnce

Hotové větvičky můžete použít jakkoliv. Krásně se budou vyjímat ve váze, ale skvěle vypadá i věnec na dveře, jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii pod článkem. Pokud budete chtít, můžete bavlníkové větvičky zakomponovat i do svícnu, fantazii se v tomto případě meze nekladou. Vánoce se blíží. Jak letos ušetřit a přitom si dopřát, zjistíte zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008