Jak vybrat vánoční stromeček, aby vydržel dlouho a rychle neopadával?

 Ostatní 
16. prosince 2019 17:04 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výběr vánočního stromu byst neměli zanedbat Depositphotos
K Vánocům neodmyslitelně patří zdobení stromečku. Pokud si plánujete pořídit řezaný, patrně chcete, aby vám vydržel co nejdéle krásný. Problém je, že v teplé místnosti začnou stromky brzy opadávat. Přečtěte si, jak si vybrat správný strom.

Voňavý strom vám v domácnosti nesmí chybět. Většina lidí ocení, když bude vánoční strom vypadat dlouho svěží, abyste se jej nemuseli zbavovat už po několika dnech. Navíc masivní opadávání jehličí způsobí velký nepořádek, který bude potřeba uklízet každý den. Na výběr stromečku si musíte dát pozor.

Kupte strom venku

Stromeček byste si rozhodně měli pořídit u venkovních stánků. Nyní jich najdete spousty. Nacházejí se u velkých obchodních center, na vánočních trzích, v zahradních centrech a často je najdete k prodeji na některých náměstích. Řezaným stromům teplo moc neprospívá, takže pokud byste je kupovali v zastřešeném obchodě, nevydržel by vám doma moc dlouho pěkný.

Vyberte si strom s předstihem

Pořizovat si stromeček dva týdny před Vánoci není moc dobré řešení, pokud ho nemůžete uskladnit do Štědrého dne v chladném prostředí. Kdybyste ho ozdobili už na začátku prosince, o svátcích už strom nebude tak hezký, ale spíše opadaný.

Pochopitelně také není dobré rozhodnutí si pořizovat stromeček až pár dní před Vánoci. Ty nejhezčí z nich totiž už budou přebrané a vy budete mít menší výběr. Ideální by bylo, kdybyste si ho s předstihem vybrali třeba v zahradním centru, kde ho necháte uskladněný až do Vánoc.

Před koupí si strom důkladně prohlédněte

Dlouho vám v domácnosti vydrží pouze zdravý strom. Dejte si pozor na to, abyste takový skutečně vybrali. Poznáte ho tak, že pod ním nebude napadané velké množství jehličí a nebude mít seschlé některé větve.

Rozhodně si nevybírejte strom, který má nějak deformované, zlomené či divně zbarvené větve. Měly by být volně umístěné v prostoru. Zdravý strom silně neroní pryskyřici. Rozhodně si nepořizujte již zabalený strom, aniž byste si ho předtím prohlédli.

Vyberte si druh stromu, který ustojí domácí teplo

Existuje několik druhů jehličnanů, ale jen několik z nich vydrží dlouho v teple, aniž by mohutně neopadaly. Mezi ně patří smrk pichlavý, kterému tolik nepadá jehličí a má velmi husté větve. Dalším stromem, který vám vydrží dlouho krásný, je jedle kavkazská.

Jedle krásně voní, má nepichlavé a husté jehličí a také rychle neopadá. Kromě vánočního stromečku se vám budou hodit i zimní dekorace. Vyrobte si jednoduchý svícen ze zavařovačky.

Témata: strom, Vánoce, větve, teplo
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve