Druhy zeleniny, které je potřeba zasadit již na počátku jara

 Zahrada 
23. března 2020 11:04 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Zahrádkářům pomalu začíná sezona  Depositphotos
Jaro je tu a zahrádkáři se mohou pomalu začít radovat, protože je čeká práce na zahradě. Mnozí z nich se na ni jistě letos velmi těší, protože kvůli koronaviru by se neměli lidé zdržovat mimo domov. Zahrada je teď momentálně pro všechny místem odreagování. Přečtěte si, jakou zeleninu můžete sázet už během začátku jara.

Na začátku jara jsou některé dny ještě chladné, proto není vhodné ještě zeleninu sázet. Existují však výjimky, které přežijí i pády teplot. Zjistěte, co všechno můžete začít pomalu sázet.

Rebarbora

Rebarboru byste měli zasadit na slunné místo, aby se rychle rozrůstala. Chladnější teploty však zvládne. Je opravdu ostuda, že se rebarbora při vaření využívá tak málo, přitom její pěstování je velmi snadné. Pokud ji letos nasadíte, můžete se těšit na úrodu každý rok. Nezapomeňte ji pravidelně otrhávat, protože vám rychle naroste. Pokud ji nasadíte na místo, kde vám nebude rychle růst, můžete ji přesadit, když bude ještě mladá.

Hrách

Hrách nemá rád mrazy, ale chladné počasí mu zase tolik nevadí. Naopak mu nedělají dobře velká vedra. Pomalu roste a rychle usychá. Záleží také na tom, jakou odrůdu si vyberete. Nyní si pořiďte hrách, který můžete zasadit časně na jaře. Zasaďte ho na místo, kde bude mít částečný stín.

Salát

Salát si v chladném a vlhkém počasí libuje, proto je začátek jara na jeho sázení ideální. Pokud však teploty během jara výrazně klesnou, bude hlávkový salát potřebovat ochranu. Měli byste ho nasadit do částečného stínu, na přímém slunci se mu příliš nedaří.

Chřest

Chřest je vytrvalá rostlina. Může vám na jednom místě vydržet patnáct až dvacet let. Z toho důvodu opravdu dobře zvažte, kam ho nasadíte. Nejlépe se mu daří v 17 až 25 stupni Celsia. Nevadí mu, když na něj svítí slunce. Ideální doba pro jeho nasazení je začátek jara. Nezapomeňte ho první tři týdny důkladně hnojit, aby měl z čeho brát živiny.

Řepa

Řepa pěstovaná ze semen zraje zhruba 8 – 10 týdnů. Připravte si na ni půdu s draslíkem, který řepa zbožňuje. Semena by měla vyklíčit do 10 dnů. Sázení na počátku jara je pro řepu ideální. Daří se jí v polostínu, ale snese i přímé sluneční paprsky. Přečtěte si, jak předpěstovat rajčata ve skořápkách od vajec.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47