Co mají společného kočky a psi

 Mazlíčci 
29. března 2020 15:54 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Kočky a psi mohou být kamarádi  Depositphotos
Málokdo by řekl, že kočky a psi mají něco společného. Povahy těchto dvou domácích mazlíčků se většinou liší. Kočky bývají temperamentní, neposlouchají a pomazlit se za vámi přijdou většinou jen, když to chtějí ony. Psi jsou naopak věrní, poslouchají na slovo a mazlí se s vámi kdykoliv sami chcete. Něco společného však mají. Zjistěte, o co jde.

Někteří lidé mají rádi výlučně jen kočky, nebo psy. Najdou se sice tací, kteří vlastní obě zvířata, ale rozhodně by o nich nemohli říct, že se chovají stejně či podobně. Psi se sdružují spíše ve smečkách, ale kočky jsou samostatné jednotky.

O psech je známé, že dokáží sežrat téměř všechno, co vidí. Kočky si spíše vybírají. Rozdílů u koček a psů by se dalo najít mnoho, ale těžko budete hledat něco, co je spojuje. Dobrá zpráva je, že kočky a psi něco společného přece jen mají.

Teritoriální instinkt

Kočky i psi mají společné teritoriální instinkty. Obě zvířata si dokáží hájit to, co je pro ně důležité. Jde především o jídlo a domov. Každý to sice dává najevo odlišně, ale ve výsledku bojují za stejnou věc. Kočky si své území hájí otíráním se o povrch. Snaží se tím odehnat další kočky. Psi se o povrchy neotírají, ale často si prostředí označkují močením.

Lovecké pudy

Kdybyste kočky a psy vypustili do volné přírody, budou lovit slabší zvířata, aby se udrželi při životě. Kočky i psi mají silný lovecký instinkt, takže by se lovení nemuseli učit. Rozdíl spočívá v tom, že kočky loví menší zvířata jako třeba myši a ptáky. Psi se zaměřují spíše na králíky či veverky.

Řeč těla

Kočky i psi spoléhají na řeč těla, se kterou komunikují s ostatními zvířaty a lidmi. Mnohdy už jen z jejich výrazu poznáte, co po vás chtějí. Oba vysílají sice trochu jiné signály, které člověk musí rozeznat, ale ve výsledku se ve formě vyjadřování shodují.

Střevní paraziti

Kočky a psi mají bohužel společné některé střevní parazity. Poměrně běžné jsou třeba škrkavky. Naštěstí je prevence a léčba parazitů u koček i psů podobná. Stačí, abyste je krmili pouze jídlem, které je určené pro ně, udržovali je v čistotě a pravidelně je nechávali odčervovat. Dále čtěte: Mohou se kočky a psi nakazit koronavirem?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47