Vyberte si vhodnou vířivku. Horká voda a perličkové masáže mají blahodárné účinky na lidské tělo

 Ostatní 
06. září 2020 16:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ve vířivce si opravdu odpočinete Depositphotos
Blahodárné účinky má na váš organismus pobyt ve vířivce. Horká voda a perličkové masáže uvolňují stres, fyzické bolesti a zlepšují vaši psychiku. Pobytem ve vířivce dosáhnete příjemného pocitu.

Pobyt ve vířivce vám prospěje duševně i fyzicky, lidem s cévním onemocněním, bolestmi páteře, sportovcům.

Prevence před nemocemi

Pokud si pořídíte vířivku, dopřáváte si soukromé lázně, hydroterapeutické procedury, které nevyžadují odborný dozor. Vířivku lze využít i v zimě, na zasněžené zahradě. Nečekejte, až se vám ozvou dlouhodobě vznikající nemoci. Prevence je nejlepším útokem.

Účinky hydroterapie jsou všeobecně známé. Zahřátím kůže horkou vodou je krev přiváděna k povrchu těla a poté se vrací k hlouběji uloženým cévám. Horká voda cévy roztahuje, podporuje pocení, uvolňuje svaly a klouby. Dochází k dokonalému prokrvení těla, které je podpořeno masážními tryskami. Léčivé vlastnosti horké vody se využívaly ve starém Řecku. Ve vířivce stačí voda 38 °C a je jedno, jaká teplota je venku mimo vířivku.

Účinek vířivky

Vířivka má tyto blahodárné účinky na lidské tělo:

  • Zajistí důkladnou psychickou i fyzickou očistu těla.
  • Blahodárně působí na srdce a cévy.
  • Pomáhá při nespavosti.
  • Tlumí bolest.
  • Uleví vám při stresu.

Jakou vířivku zvolit

Nabídka vířivých van je široká. Vybíráte podle počtu osob, pro které je určena, velikosti a tvaru prostoru, kde bude umístěna. Pořídit lze i přenosné vířivky, které přesunete ven a naopak, napustíte do nich vodu a ohřejete. V létě je lepší voda chladnější – pro osvěžení.

Důležitá je výška vířivky, aby se s ní dalo projít dveřmi. Je logické, že budete požadovat co nejnižší spotřebu elektřiny. Budou vás proto zajímat také provozní náklady či kvalitní izolace vířivky. Důležitý je i materiál skeletu, podpěrná konstrukce, nároky motoru a elektrického zařízení. Nezanedbatelné je rozmístění trysek a výkon čerpadel. Neplatí, že čím více trysek, tím lepší masáž. Určitě vás bude zajímat i cena, která bude odpovídat kvalitě výrobku.

Nadstandardní výbava vířivek

Je to barevné osvětlení, které léčí. Je to tzv. chromoterapie. Barvy působí na vaši psychiku, mění vaši náladu a pomáhají při rekonvalescenci po operaci. Na našem trhu je nabízeno šest barev, ze kterých si lze vybrat nebo zvolit plynulý přechod z jedné barvy do druhé.

Další nadstandardem je tvarování masážního lůžka ve vířivce a také hydromasážních sedadel. S tím souvisí rozmístění masážních trysek. Trysky působí na části těla, které je potřeba uvolnit. Vířivky mohou být doplněné dřevěným, nebo plastovým obkladem.

K vířivkám patří filtrační technika, zařízení pro ohřev vody. Vířivky mohou umožnit optimální dezinfekci ozónem. Vrcholem nabídky vířivek jsou takové, která mohou být vybavené protiproudem. Dále čtěte: Chcete mít z koupelny domácí wellness? Takhle si ho zařídíte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008