Domácí paštika z kuřecích jater

 Ostatní 
08. února 2016 22:28 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Výhodou domácí paštiky je, že v ní nenajdete žádné konzervanty, "éčka" nebo třeba zvýrazňovače chutě.  Internet
Děsí vás, jaké různé přídatné látky se v poslední době často nalézají v paštikách z obchodů? Řekněte dost, a připravte si tuto luxusní pochoutku sami doma.

Paštik je nekonečně druhů, z pečených i syrových jater, s masem i bez,“ říká Roman Paulus, šéfkuchař. Sám paštiky pracovně dělí na „hutnější ve formičce“ a „mazací ze skla“ – a jestli je v té či oné kus masa, nebo jsou čistě z jater, už je podle něj hlavně věcí chuti.

My jsme si pro vás připravili recept na domácí paštiku z kuřecích jater:

Ingredience

Kuřecí játra 500 g

Máslo 150 g

Česnek 2 stroužek

Cibule menší 1 ks

Tymián 2 snítka

Koření pěti vůní 1 špetka

Sůl 1 lžička

Pepř celý 2 špetka

Smetana 2 lžíce

Červená paprika 2 špetka

Rozmarýn (trochu do paštiky - zbytek použijete na ozdobu) 1 svazek

Postup

Játra očistíte a odblaníte. Na pánvi osmahnete cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháte chvilinku provonět. Přidáte játra - osmahnete do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáte do kuchyňského robotu a promixujete na pastu. Přidáte máslo, smetanu, dosolíte a znovu promixujete. Paštiku přepasírujete přes síto, aby byla hladká. Rozdělíte do mističek, uhladíte. Rozpustíte si 50 g másla a paštiku tím zalijete. Pro ozdobu přidáte snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáte do ledničky ztuhnout. Podáváte s pečivem!
Témata: játra, kuřecí, paštika,
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Dům a zahrada

Jak se důkladně zbavit zápachu močoviny v kočičím záchodě? Výborně zabírají ocet a soda