Rychlá a zdravá pochoutka, která chutná hlavně dětem: Kinder mléčný řez bez cukru a mouky!
Ostatní
02. října 2016 11:00
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Tento kinder mléčný řez můžete dát bez obav svým dětem! / Internet
Máte rádi mléčný řez, ale trápí vás nadváha a nebo jen to, že je plný cukru? Máme pro vás fitness recept na domácí mléčné řezy bez cukru a mouky!
Jídla bez mouky se poslední dobou stávají čím dál oblíbenější. Někdo lepek zkrátka jíst nemůže a nemá volbu. V současnosti však stále přibývá těch, kteří se stravují bez lepku dobrovolně.
Lepek je v pekárenském průmyslu je velmi ceněný, protože těstu dodává pružnost. Pro nemalou část populace je však těžce stravitelný. Jedná se o alergiky, a především lidi trpící nesnášenlivostí lepku neboli celiakií. Lepek je směs dvou bílkovin obsažených v obilninách. Při bezlepkové stravě se vynechává a tím pádem se také hubne! A to především v oblasti břicha.
Dnes pro vás máme tento skvělý dezert, který je vhodný do bezlepkové diety i při redukci váhy. A navíc ho milují i děti! Co budeme potřebovat na přípravu domácích mléčných řezů?
Ingredience:
4 vejce
1 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 lžičky prášku do pečiva
250 g tvarohu (1 vanička)
2 lžičky strouhaného kokosu
Postup:
Vyšlehejte žloutky s medem.
Přidejte kakao, kokos a prášek do pečiva a promíchejte.
Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej vmíchejte do kakaové směsi.
Plech s okraji vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pečte v předehřáté troubě na 220 °C 12 minut.
Poté plech vyndejte a nechte zchladnout.
Korpus rozpulte, na jednu polovinu namažte tvaroh smíchaný s citronovou šťávou a kůrou (popř. trochu oslaďte) a přiklopte druhou polovinou.
Dejte do lednice na hodinu vychladit, poté rozkrájejte na díly a podávejte.
Lepek je v pekárenském průmyslu je velmi ceněný, protože těstu dodává pružnost. Pro nemalou část populace je však těžce stravitelný. Jedná se o alergiky, a především lidi trpící nesnášenlivostí lepku neboli celiakií. Lepek je směs dvou bílkovin obsažených v obilninách. Při bezlepkové stravě se vynechává a tím pádem se také hubne! A to především v oblasti břicha.
Dnes pro vás máme tento skvělý dezert, který je vhodný do bezlepkové diety i při redukci váhy. A navíc ho milují i děti! Co budeme potřebovat na přípravu domácích mléčných řezů?
Ingredience:
4 vejce
1 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 lžičky prášku do pečiva
250 g tvarohu (1 vanička)
2 lžičky strouhaného kokosu
Postup:
Vyšlehejte žloutky s medem.
Přidejte kakao, kokos a prášek do pečiva a promíchejte.
Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej vmíchejte do kakaové směsi.
Plech s okraji vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pečte v předehřáté troubě na 220 °C 12 minut.
Poté plech vyndejte a nechte zchladnout.
Korpus rozpulte, na jednu polovinu namažte tvaroh smíchaný s citronovou šťávou a kůrou (popř. trochu oslaďte) a přiklopte druhou polovinou.
Dejte do lednice na hodinu vychladit, poté rozkrájejte na díly a podávejte.
Kam dál?