Zkuste metodu vodního pěstování pokojových rostlin. Je bezúdržbové

 Dům 
21. listopadu 2020 12:29 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Odpadne vám starost se zaléváním Depositphotos
Pokojové rostliny obvykle pěstujeme v květináčích. Ale existuje ještě jeden způsob, díky němuž se vyhnete zalévání. Pěstování ve vodě.

Pokojové květiny si buď můžete koupit již zasazené, nebo si je vypěstovat z řízků. U některých rostlin stačí také uštípnout list, nechat jej zakořenit a zasadit. A právě tento úkon vám odpadne, pokud přejdete na pěstování ve vodě. Získáte tím krásnou dekoraci.

Rostou pomalu

Pokojovky pěstované ve vodě mají pomalejší růst. Počítejte s tím, že budete muset pravidelně odstraňovat žluté listy, které budou nahrazovat lístky nové. Ale na druhou stranu vám odpadne starost s neustálým přesazováním, navíc některé květiny uhynou, pokud je přesadíte.

Pro zapomnětlivé

Zapomínáte rostliny pravidelné zalévat? Právě to vám u pěstování vodních pokojovek odpadne. Jediné, co budete muset udělat, je čas od času doplnit vodu. Prostor nádoby se bude postupně zaplňovat kořeny, ale nehrozí, že byste museli rostliny někdy v budnoucnu přesazovat. Navíc ve chvíli, kdy jich bude moc, už rostlinu z nádoby ani nepůjde vyndat. Samozřejmě, že i tyto rostliny potřebují pravidelně přihnojovat. Jak s hnojením během zimy, jsme psali zde.

Nádherná dekorace

Pro tento způsob pěstování pokojovek je ideální skleněná nádoba s úzkým hrdlem a širším dnem. Díky němu se vám rostlina udrží na jednom místě a kořeny budou mít velký prostor pro růst. Láhev můžete zvolik jakoukoliv, do spodní části dát třeba i dekorační kamínky nebo kuličky. Uvidíte, že takovou živou dekoraci opravdu nikdo nemá.

Vhodné pro malé byty

Rostlin ve vodě si můžete po interiéru rozmístit tolik, kolik budete chtít. Nemusíte se nijak omezovat místem, které by vám za jiných okolností zabraly velké květináče. Proto jsou takto pěstované květiny vhodné zejména do menších bytů. A pokud se budete stěhovat, máte o jednu starost méně. Stačí z láhví vylít vodu a rostliny jsou připravené k přepravě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47