Recept na dietní špízy se šťouchanými brambory

Špíz dobře vypadá a hlavně výborně chutná.
📷
Další 1 fotografie v galerii
 Ostatní 
19. února 2017 09:20 / internet
  0   0
Výborné, chutné a lehké jídlo, které přijde vhod v každém ročním období. Nenáročná příprava a skvělý výsledek.

Suroviny

Na špízy

  • Kuřecí maso
  • Paprika
  • Cibule
  • Česnek
  • Klobása s vysokým podílem masa
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Na šťouchané brambory

  • 10 brambor
  • 3 velké cibule
  • Libová anglická slanina
  • Sádlo
  • Pažitka

Postup přípravy

Maso a zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli a klobásu na kolečka. Na špejli navlékáme střídavě maso, zeleninu, klobásu. Jemně posolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a pokapeme olivovým olejem. Misku přiklopíme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny na 220 stupňů.

Mezitím si oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě. Zatímco se vaří, nakrájíme cibule na kousky a orestujeme do zlatova na sádle. Přidáme anglickou slaninu. Nebojíme se toho – nejméně dietní na našem jídle jsou právě brambory. Proto je dobře, že je nastavíme velkým množstvím cibule a anglické. Brambory rozšťoucháme a přidáme cibuli s anglickou slaninou. Dosolíme a nakonec přidáme pažitku nakrájenou nadrobno.

Servírování

Šťouchané brambory vypadají dobře, pokud jsou vytvarovány pomocí válečkové formy. Pokud ji nemáme, můžeme si ji vyrobit z použitého kelímku, který seřízneme a shora plníme šťouchanými brambory. Přidáme špíz a zalijeme výpekem. Je dobré myslet i na vhodný zeleninový salát, který jíme jako předkrm. Dobrou chuť.

Bronislava Silná | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Na skok do Německa: Gastrovíkend s vůní neodolatelných lahůdek

Věda & Vesmír

Nevzhledné hlízy jsou dnes nejdůležitější světovou plodinou. Ale ty jejich neslavné začátky

Bydlení

Při stavbě či koupi bydlení je zapotřebí myslet na stáří