Přemýšlíte jaký dárek k narození miminka? Vyrobte originální dort z plenek

 Dílna 
16. března 2019 15:53 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Potěšte maminku praktickým dortem z plenek Shutterstock
Chystáte se na návštěvu kamarádky, které se narodilo miminko? Potěšte ji praktickým, ale i kreativním dárečkem. Vyrobte jí doma plenkový dort.

Ze všeho nejdříve zajděte do obchodu a pořiďte jednorázové plenky. Zkuste sehnat barevný vzor. Dort bude vypadat hned veseleji. Základem dortu je kulatá podložka, vystřihněte ji z tvrdého papíru nebo lepenky, zvolit můžete klidně barevný, záleží na tom, zda bude dárek pro holčičku nebo chlapečka. Pokud máte podložku připravenou, vezměte plenku, srolujte ji a stáhněte gumičkou, stejně postupujte u dalších zhruba dvaceti plenek. Množství volte podle toho, aby pleny po obvodu vytvořily kruh.

Překvapení uvnitř

Srolované plenky dejte na stranu a nyní na střed lepenky začněte skládat překvapení. Dort totiž neobsahuje pouze plenky, ale maminka tam najde další potřebné věci pro miminko. Doprostřed můžete poskládat přebalovací podložku, ponožky, vlhčené ubrousky, dětské bavlněné body i fleecovou deku. V případě, že máte střed dortu zaplněný, postavte dokola srolované plenky a vše důkladně stáhněte mašličkou.

Nyní přichází na řadu druhé patro. Postupujte stejně jako u prvního, rozdíl bude v tom, že uvnitř budou už jenom plenky. Na samém vrcholu dortu se bude tyčit plyšová hračka, s kterou může například děťátko usínat. Vybrat můžete klasického medvídka v růžové nebo modré barvě, nebo se můžete zkusit podívat po plyšovém autíčku nebo princezně.
Nutně však nemusí být plyšová hračka, svoje kouzlo budou mít i boty capáčky pro miminko.

Celý dort můžete zabalit do celofánu nebo síťky, což vám umožní snazší přepravu a zajistí, že se dort cestou neušpiní. Nahoře síťovinu nebo celofán svažte stužkou na mašli. Popřemýšlejte, jakou velikost plenek koupíte, jestli chcete, aby je maminka používala ihned nebo až později a mohla si užívat dort déle. V případě, že koupíte víc plenek, klidně udělejte tři patra. Jak dostat dětský pokoj do malého bytu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve