Líbí se Vám přírodní dekorace? Z větví či kůry můžete mít lampu, poličku i zábradlí

 Dílna 
24. února 2019 12:30 / Marie Popelková
  0
📷
13 fotografií v galerii
Přírodní dekorace mají své kouzlo Pinterest
Přírodní dekorace jsou nadčasové a hodí se do moderních i rustikálně laděných bytů. Přináší do interiéru pocit tepla, ale i dobrou energii. Chce to jen zapojit fantazii.

Mít v bytě nějaký zajímavý designový prvek nemusí vždy stát hromadu peněz. Stačí myslet trochu kreativně a dívat se na věci v okolí tak trochu jiným pohledem. Přinášíme vám několik zajímavých nápadů, jak obyčejné přírodniny v podobě klacků, větví či pařezů proměnit v neotřelé designové kousky.

Fotorámeček

Chcete si na stůl vystavit vaši oblíbenou fotografii, ale chybí vám rámeček? Vemte si kus dřeva nebo kůry, fotku na tento podklad přilepte nebo upevněte pomocí provázku a máte hotovo. Fotorámeček můžete ještě dozdobit podle vašeho gusta, třeba si vyrobte květ růže z pytloviny.

Váza s vůní dřeva

Klasická válcová váza vypadá dobře, přesto ji můžete ještě vylepšit. Až půjdete na procházku do lesa, nasbírejte si pár klacíků. Nemusí být perfektně rovné, spíše naopak. Pokroucené a zajímavě tvarované klacíky budou vypadat daleko lépe. Naskládejte je kolem vázy a svažte stuhou nebo provázkem. Váza bude mít hned jiný šmrnc.

Tajemná lampička

Na podobném principu jako v případě vázy můžete postupovat i tehdy, když si budete chtít vytvořit z klacíků stolní lampičku. Jen tentokrát volte větší dřeva, abyste zcela zakryli žárovku s objímkou. Dřívka k sobě přilepte buď tavnou pistolí nebo pomocí malých hřebíčků.

Stolek z pařezu

I pařez stromu se dá nápaditě využít. Udělejte z něj nohu konferenčního stolku. Pařez samozřejmě musíte očistit a opracovat, případně ošetřit lakem. Hlavně musí stát rovně. Pak už jen stačí zajít do sklenářství pro vrchní desku a konferenční stolek je na světě.

Držák na toaletní papír

Z větve stromu můžete vyrobit i originální držák na toaletní papír. A klidně i s odkládací poličkou, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem. O dalších nápadech na originální držáky toaletního papíru jsme psali zde.

Svítící obraz

Obraz nemusí být jen na plátně či papíře a už vůbec nemusí být v rámu. Pokud vás při toulkách přírodou zaujala nějaká zajímavě rostlá větev, přineste si ji domů. Po očištění ji můžete pověsit na zeď a pro ještě lepší efekt ji podsviťte pomocí světelného řetězu. Získáte nádherné umělecké dílo, a to prakticky zadarmo.

Zábradlí

U každého schodiště by mělo být i zábradlí. Vyrobit jej lze z různých materiálů. Nemusíte ale za zábradlí utrácet zbytečně peníze. Změřte si, jak velké držadlo potřebujete a rozhlédněte se ve vašem blízkém okolí. Možná narazíte na správně dlouhou větev, která vám kupované zábradlí hravě nahradí. A nebude plnit jen praktickou roli, zároveň získáte krásný prvek, který váš interiér perfektně oživí.

Další nápady, jak využít větve či kůru, naleznete ve fotogalerii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47