Jak může malování bytu ovlivnit náš vztah

 Dům 
29. dubna 2019 14:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nad čím byste měli přemýšlet, než začnete společně malovat? Depositphotos
Vymalování společného domova je velké rozhodnutí, které vnese do vašeho vztahu spoustu diskuzí a možná i neshod a hádek. Zde je několik tipů, jak v takové situaci postupovat, a zdali takové rozhodnutí našemu vztahu uškodí nebo spíše prospěje.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jakým způsobem nás mohou emocionálně ovlivňovat barvy a celý proces malování? Zde je jen pár poznatků.

Co o nás naše oblíbené barvy vypovídají

Barvy, které se nám líbí, mohou naznačovat něco o naší osobnosti a výchově. Pokud byly určité barvy, které v nás vyvolávaly pozitivní pocity, když jsme vyrůstali, existuje velká pravděpodobnost, že nás budou přitahovat i v dospělosti a naopak. Individuální zkušenosti mohou mít vliv na to, jakým způsobem vnímáme barvy a jaké pocity v nás vyvolávají.

Co když se neshodneme na barvě

Pokud se s partnerem nemůžete dohodnout na barvě do určité místnosti, zvažte kompromis. Zvolte například jen jednu zeď s barvou, na které se domluvíte, a zbytek vymalujte neutrálně. Také nemusíte danou barvou přímo malovat stěny, ale místo toho v ní zvolit nábytek, obrazy a další dekorace.

Mohou neshody při vybírání barvy poukazovat na větší problémy ve vztahu?

Nemějte obavy. To, že se vám nedaří vybrat barvu, neznamená, že máte závažnější problémy. Je to spíše záležitost komunikace a kompromisu, s čímž má problém spousta dvojic. Jestli se nemůžete shodnout, dejte si na den nebo dva pauzu. Potom individuálně sepište svoje barevné preference a vyhraďte si čas, abyste si o všem spolu promluvili.

Jak společné vymalování ovlivní vztah při sestěhovávání

Jakýkoliv společný úkol nebo aktivita napomůže mezi partnery vybudovat spojení, obzvláště když se vám podaří přimíchat do celého procesu zábavu. Malování a zařizování společného prostoru je skvělá příležitost pro to, abyste vyjádřili svoji osobnost, i to, jak chcete působit jako dvojice. Abyste předešli problémům, postupujte co nejefektivněji.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve