Jak se zbavit nepříjemného zápachu z kuchyňského odpadu

 Dům 
14. července 2019 12:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je dobré vědět, jak se vypořádat se zápachem z odtoku Depositphotos
I když používáte dřezové sítko, stejně odpad v kuchyni dostává zabrat. Nevyhnutelně se do něj dostanou kousky jídla, mastnota a další věci, což způsobí, že se jednoho dne probudíme a ucítíme z kuchyně nelibý zápach. Co teď s tím?

Zde je několik způsobů, jak se rychle zbavit zápachu z kuchyňského dřezu, a zabránit tomu, aby se vrátil zpátky.

Horká voda

Nepodceňujte sílu obyčejné horké vody. Pokud jste právě dovařili těstoviny nebo vodu na čaj, nenechávejte ji vychladnout, ale nalejte ji do dřezu. Možná to bude stačit, abyste se zbavili mírnějšího zápachu z odtoku. Jestli ne, pokračujte dolů a čtěte další tipy. Každý z nich ale končí přelitím horkou vodou.

Jedlá soda a ocet

Nejpopulárnějším trikem je bublající směs jedlé sody a octa spláchnutá horkou vodou. Nejdříve do odtoku nalejte hrneček jedlé sody, a potom ji přelijte dvěma hrnečky octa. Nechte několik minut působit, a potom všechno spláchněte horkou vodou. Možná postačí i horká voda z kohoutku, ale když použijete vařící vodu, zabijete víc bakterií, a tím pádem bude trvat déle, než se zápach vrátí. Ohřát lze i ocet pro ještě větší účinnost. Stačí ho dát na chvilku do mikrovlnky. 

Přidejte hrubou sůl

Efektivitu můžete ještě zvýšit, když k octu a jedlé sodě přidáte i hrubou sůl, která zajistí extra tření k odstranění nečistot. Nejdříve nasypte do dřezu půl hrnku soli, potom půl hrnku jedlé sody a pak hrnek octa. Nakonec přelijte vařící vodou, která všechno spláchne a rozpustí zbylou sůl.

Jedlá soda a citronová šťáva

Stejně jako ocet i citronová šťáva reaguje při kontaktu s jedlou sodou. Není to tolik ekonomické jako ocet, ale zase to lépe voní. 

Jedlá soda a esenciální oleje

Jestli byste rádi poté, co se vypořádáte s nepříjmenými zápachy, čichali něco příjemnějšího, nakapejte do odtoku pár kapek svého oblíbeného esenciálního oleje. Zasypejte odpad půl hrnkem jedlé sody a zakapejte několika kapkami esenciálního oleje. Nechte zhruba hodinu působit a nakonec spláchněte vařící vodou. Nepříjemné zápachy vznikají i při vaření.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008