Svůj cit pro design můžete procvičovat už na vysokoškolských kolejích

 Dům 
15. července 2019 07:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vkus můžete tříbit už při zařizování pokoje na koleji nebo ve studentském bytě Depositphotos
Ve většině případů je pokoj na koleji první prostor, který si zařizujete víceméně po svém. Právě v tomto procesu se můžete naučit cenné lekce, jak pracovat se svým vkusem, obzvláště v malém prostor a s omezeným rozpočtem.

Pokud se sami na konci léta chystáte odstěhovat na koleje, nebo budete pomáhat zařizovat pokoj svému dítěti nebo kamarádce, zde je pro vás několik tipů, jak na to.

Začněte s koberečkem

Nezáleží na tom, jestli bydlíte na koleji nebo v malém bytě. Když přidáte kobereček, okamžitě docílíte dojmu útulnosti. Budete se cítit lépe, až pod nohama ucítíte měkkost a teplo, místo studené podlahy.

Přidejte osvětlení

Nezapomeňte, že budete často muset zůstat vzhůru dlouho do noci a učit se. Ulevte svým očím a pořiďte si jednu stojací lampu a ještě jednu na stůl. Tato kombinace také vytvoří příjemnou atmosféru v pokoji, až vám bude připadat, že stropní světlo je příliš silné nebo ostré. Myslete na to, aby dovnitř mohlo i přirozené světlo jak nejvíc to půjde. Pokud je to možné, přesuňte psací stůl pod okno, abyste ho maximálně využili při studiu.

Přineste si něco z domova

Vemte si s sebou něco, co je vám milé, abyste se v novém prostoru rychleji zabydleli. Může to být například oblíbená deka, knížka nebo nějaká drobná dekorace. Vytvoříte si tak pocit bezpečí a klidu, i když budete daleko od domova.

Hezké umění lze získat i v rámci malého rozpočtu

Vyzdobit si pokoj líbivými dekoracemi nemusí stát majlant. Pokud jsou vaše finance limitované, můžete si například pořídit velkoformátové kalendáře, vystřihnout obrázky z nich a dokoupit k nim jednoduchý rámeček. Alternativou je vytisknout vlastní fotky s rodinou nebo přáteli. 

Nespokojte se s původním rozložením nábytku

Nemusíte se spokojit s tím, jak je nábytek rozložený. Jestli se vám nelíbí, že je všechno přiražené ke zdi, trochu nábytek pošoupněte a nechte ho dýchat. Snažte se docílit toho, aby prostor vypadal větší, než ve skutečnosti je. Všechny tyto zkušenosti se vám budou hodit, až budete zařizovat svůj první byt, kde bude například malá ložnice.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008