Proteklý strop můžete změnit v zajímavý designový prvek

 Dům 
16. července 2020 11:00 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Snažte se zachovat chladnou hlavu Depositphotos
Když se vám na stropě objeví vlhké skvrny, možná sousedům nad vámi jen něco vyteklo, praskla hadice od pračky nebo si děti hrály na piráty. Pokud vás nevyplaví a půjde jen o drobnou nehodu, možná nebudete muset ani znovu vymalovat.

Jakmile si všimnete skvrn na stropě, ihned se zajímejte, co se nad vámi děje. Možná předejdete větším škodám. Pak už přijde na řadu řešení povrchu stropu.

Aplikujte postřik na plísně

V první řadě záleží na tom, jaká voda k vám proteče. V novém domě a v případě čisté vody asi skvrna nebude tak hrozná, jako když praskne rezavá trubka, anebo voda ve starém domě proteče rákosovým stropem.

Ve všech případech je lepší nechat skvrnu vyschnout. Poté ji můžete postříkat libovolným sprejem na plísně. Jejich složení má v podstatě bělicí účinek a výsledek by mohl být po aplikaci a vyschnutí lepší. Tento postup lze případně zopakovat.

Problém s odstínem

Pokud skvrna nezmizí, nezbude nic jiného, než ji přemalovat. Pravděpodobně bude potřeba místo skvrny nejprve zahladit špachtlí. Potíž může nastat v tom, že nové přemalování bude mít pravděpodobně světlejší odstín.

Alternativně si můžete namíchat jiný odstín a skvrny přetvořit v nějaký tvar, který bude jen o něco větší než sama skvrna. Vzniknout tak může například zvíře, mapa světa, abstraktní obrazec a podobně.

Udělejte ze skvrny přednost

Díky tomu můžete získat zajímavý designový prvek, který třeba aplikujete i v dalších místnostech. A pokaždé, když se na svůj kreativní výtvor podíváte, bude vzpomínka na vytopený strop nanejvýš úsměvná. Pokud byste se rozhodli pro citelnější zásah, mohl by se vám líbit náš další tip. Zde se dozvíte, jak zrenovovat strop pomocí nalepovacích desek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod