Chutné druhy ovoce, které mohou jíst i psi. Posílí jejich imunitní systém, zlepší stav kožichu a podpoří trávení

 Mazlíčci 
31. srpna 2021 11:02 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pejsci mohou jíst jablka, ale musíte je vypeckovat Depositphotos
Rádi byste nakrmili svého psa ovocnou svačinkou, ale nevíte, zda mu tím neuškodíte? Pejsci si na ovoci skutečně pochutnat mohou. Některé druhy pomáhají posilovat jejich imunitní systém, zlepšovat stav kožichu a podporovat trávení, ale jiné pro ně mohou být méně bezpečné. Jaké ovoce můžete pejskům dát?

Ovoce obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a antioxidantů. Některé druhy ovoce neprospívají pouze lidem, ale i psům. Krmte je pouze malými dávkami, aby se jim nenadmul žaludek. Pokud se chystáte dát svému pejskovi ovoce poprvé, raději ho po jídle sleduje, abyste zpozorovali, zda se váš chlupáč cítí dobře. Následující druhy ovoce by neměly ublížit ani štěňatům, ale raději jim je nedávejte, protože během růstu mají extrémně citlivý žaludek.

Jablka

Jablka jsou skvělým zdrojem vitaminů a vlákniny. Obsažený vitamin C posílí imunitu pejska. Může šťavnaté ovoce konzumovat v dospělosti i pokročilejším věku. Pravidelným žvýkáním jablek si pejsci vyčistí chrup a nebude jim tolik zapáchat z úst. Neměli byste to však s krmením chlupáče přehánět. Dejte jim maximálně půl ovoce za den. Předtím jej však rozkrojte a vypeckujte. Semínka jsou pro psy těžce stravitelná. 

Jahody

Jahody obsahují velké množství antioxidantů, které chrání buňky před oxidativním stresem. Hodí se v malém množství i pro pejsky. Regulují hladinu cukru v krvi, mají protizánětlivé účinky a obsahují vitaminy C, B, K a E. Odstraňte z jahody veškeré lístky a rozpulte napůl, aby se vašemu chlupáči lépe jedla. Pokud máte malého pejska, rozkrájejte jahodu na několik kousků.

Vodní meloun

Vodní meloun obsahuje více než devadesát procent vody, takže vašemu mazlíčkovi nijak neublíží. Navíc je také bohatým zdrojem vitaminů A, B, C a draslíku. Najdete v něm i lykopen, což je antioxidant, který chrání buňky před volnými radikály, které organismu škodí. Předtím, než svému pejskovi dáte meloun, odkrojte slupku a vypeckujte ho. 

Borůvky

Borůvky můžete občas zaměnit za psí pamlsky. Obsahují vitamin C, vlákninu, antioxidanty, hořčík, železo, vápník a zinek. Mají velmi nízký obsah kilokalorií a cukru, takže borůvkami můžete krmit i pejsky, kteří mají sklony k nadváze či trpí diabetem. Borůvky navíc podporují zdravý zrak. Velké nebezpečí pro chlupáče představují vařené kosti, které je mohou i zabít.

Zdroj: thesprucepets.com, petmd.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty