Zavařujete ve velkém? Ulehčete si to s tímto super elektrickým pomocníkem

Elektrický hrnec zavařování výrazně zjednodušuje
📷
Další 3 fotografie v galerii
 Dům 
08. července 2018 07:25 / Shutterstock
  0   0
Klasickým hrncům už odzvonilo - zvlášť pokud se každé léto potýkáte s množstvím plodů, které máte sterilovat na kompoty. V takovém případě vyzkoušejte elektrický zavařovací hrnec, který nemusíte tahat na plotnu a čekat na správnou teplotu s minutkou v ruce.

Neustálé hlídání teploty, tahání těžkého a horkého hrnce kvůli vylévání vody a celkový nekomfort. To je klasický zavařovací hrnec, který vám práci rozhodně neulehčí. To elektrický zavařovací hrnec je opravdový pomocník v kuchyni, hlavně při zpracování velkého množství ovoce, které je nutné sterilovat.

Pokud jste odpůrce dalšího zbytečného přístroje, můžete využít různé jiné způsoby, třeba zavařování v myčce. Nebo zavařování v troubě, o kterém píšeme zde. Přesto se doma elektrický zavařovací hrnec hodí hlavně pro ty, kteří v létě tráví hodně času u kuchyňské linky a v horku při sledování teploměru klasického hrnce. 

Elektrický zavařovací hrnec má totiž oproti klasice spoustu výhod. První je ta, že se prostě míň nadřete. Zavařovat totiž můžete prakticky kdekoli, stačí jen elektrická zásuvka.

Zavařovat na dvoře

Představte si, že se sterilování zeleniny a ovoce můžete věnovat třeba na balkoně, na terase nebo rovnou ve sklepě, kde zavařeniny stejně uskladníte.

Časová úspora i ušetření námahy jsou v tomto případě opravdu výrazné. Odpadá vám jak namáhavé vylévání horké vody, protože elektrické hrnce mají výpustné ventily.

Až zavaří, zapípá

Vodu z nich tak snadno odpustíte, aniž byste s těžkým hrncem museli manipulovat. Navíc je můžete načasovat, na konci programu vás pak upozorní akustickým signálem. 

Výběr vhodného objemu závisí jen na vás. Velmi často se zavařovací hrnce vyrábějí s objemem zhruba 27 litrů. V tomto rozměru zavaříte asi 22 klasických sklenic najednou.

V každém případě vybírejte elektrické zavařovací hrnce s dostatečným zabezpečením. Neměla by chybět pojistka proti nechtěnému zapnutí na sucho a také ochrana proti vyvaření. Ochranu zajišťují interní senzory hlídající požadovanou hladinu vody.

Smalt, nebo nerez?

Typů povrchu pláště zavařovacích hrnců je hned několik. Modely nižší a střední třídy se potahují smaltem, ty dražší nerezem.

Ačkoliv výrobci tvrdí, že čištění smaltovaných je snadné a rychlé, ty nerezové jsou na tom ještě lépe. Navíc je nerez mnohem odolnější, takže vám hrnec vydrží dlouho krásný a nepoškozený.

Elektrický zavařovací hrnec není zas až tak drahá záležitost, ten na českém trhu nejoblíbenější lze sehnat zhruba už za 1 500 korun. Za zkoušku to stojí.

Iva Dvořáková | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Nezničte zážitky z krásné dovolené sobě ani svému okolí. Čeho byste se měli při cestách vyvarovat?

Věda & Vesmír

Zimní sporty a jejich budoucnost. Zpráva, která se nečte dobře

Bydlení

Hledáte levný způsob, jak oživit interiér? Dekorační polštáře do značné míry ovlivní atmosféru bytu