Nestíháte? Některé domácí práce můžete v létě s klidným svědomím vypustit

 Dům 
03. srpna 2018 16:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Netrapte se během léta s domácím pracemi, které nejsou nezbytné Shutterstock
Existuje spousta tipů, jak si během léta usnadnit domácí práce, abyste byli dřív hotovi a mohli jste si užít delších dnů a teplých letních večerů. Nejrychlejší postup je jednoduše vypustit všechny domácí práce, u kterých si to můžete dovolit. Zde je několik z těch, do kterých se klidně můžete znova pustit až na podzim.

Komu by se chtělo v horkých letních dnech potit ještě víc u domácích prací. Zkuste si je proto během léta maximálně zjednodušit nebo některé z nich zrušte úplně. Čtěte, které to jsou a odhadněte, kdy si budete moci dát nohy nahoru s nějakým vychlazeným drinkem, až je vypustíte.

Umývání oken

Pokud vaše okna nejsou viditelně ušpiněná ani vám žádným způsobem nekazí výhled ven, není nezbytné je umývat příliš často. Stačí když se do umývání pustíte na začátku každého ročního období, a proto s tím klidně můžete počkat do podzimu.

Úklid v pokoji pro hosty

Pokud během léta nečekáte žádné hosty, není žádný důvod pro to, abyste udržovali pokoj pro hosty perfektně uklizený a čistý. To samé platí i pro další pokoje, které v létě moc nepoužíváte. Může to být třeba studovna nebo pracovna. Jestli máte doma místnosti, do kterých se v blízké budoucnosti nikdo nepodívá, zavřete dveře a relaxujte.

Stlaní postele

Jediná skutečná pozitiva stlaní postele jsou dojem upravenosti a dobrý pocit z toho, že nastartujete den pravidelným úkonem. Ustlaná postel ve skutečnosti není o nic čistší, než když ji necháte rozházenou. Jestli vás nerozhodí, když si tento ranní rituál nebudete moci odškrtnou a užijete si pět minut navíc na přípravu do práce, klidně nechte pokrývky zmačkané.

Utírání nádobí

Pokud jste už tuto téměř zbytečnou práci nevypustili už dávno, bez problémů se s ní můžete rozloučit alespoň během léta. Ve skutečnosti je pravděpodobně lepší a více hygienické, když nádobí necháte uschnout v odkapávači, místo toho abyste je osušili utěrkou. Perfektní čistotu byste s utěrkou zachovali pouze v tom případě, že byste používali čistou na každý kus nádobí. V podstatě se tedy k této části úklidu kuchyně nemusíte vracet už nikdy. V současnosti nám šetří spoustu práce také stroje. Čtěte o jednom z nich.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve