Rychlé tipy pro všechny, kdo nemají čas uklízet

 Dům 
21. července 2019 13:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co dělat, když nemáte čas, ale váš domov musí vypadat jako ze škatulky? Depositphotos
Triky, jak připravit domov na prohlídku, se mohou hodit tomu, kdo se jej chystá prodat, přestat pronajímat nebo jen přivítat hosty. K tomu ale není potřeba to, aby váš domov byl hygienicky čistý. Stačí, když bude čistě vypadat.

Zde je několik čistících triků, po kterých bude váš byt vypadat nablýskaně, i když třeba ve skutečnosti není dokonale uklizený a čistý. Nejlepší na tom je, že uklízením strávíte pouze několik minut namísto několika hodin.

Pořiďte si ruční parní čistič

Špína na dveřích nebo závěsu u sprchového koutu může zavinit to, že vaše koupelna bude vypadat ušmudlaně. K jejímu bleskovému odstranění použijte ruční parní čistič, pomocí kterého normálně narovnáváte zmačkané oblečení.

Využijte pastu

Pokud na své bílé zdi uvidíte nevzhledný škrábanec nebo díru, a nemáte času nazbyt, spokojte se prozatím s provizorním řešením. Vyplňte skulinu zubní pastou, která bude vypadat jako neviditelná záplata.

Ukliďte kabely

I když vám nabíječky na telefon, laptop a další kabely nemusí připadat jako nepořádek, potenciální kupec nebo host si jich může všimnout. Vypojte ze zásuvky všechny kabely, které jsou zbytečně na očích, a ukliďte je. Ty, které musí zůstat zapojené, odstraňte z cesty a táhněte je podél zdi nebo dokonce pod kobercem.

Pusťte dovnitř vzduch

Vůně vašeho domova ovlivňuje to, jak čistě působíte jako člověk. Otevřete všechna okna a pořádně vyvětrejte před tím, než k vám domů někdo přijde. 

Popadněte jedlou sodu

V případě, že nějaký kus polstrovaného nábytku nevoní zrovna nejpříjemněji, vezměte si na pomoc jedlou sodu. Poprašte sodou látku, nechte ji působit patnáct minut, a potom ji vysajte.

Když všechno ostatní selže, schovejte to

Jestli objevíte například nevzhledné zásuvky, schovejte je něčím, co vypadá lépe, jako třeba zarámované umění. Pokud máte garáž, ložnici nebo spíž, do které nikdo zaručeně nepůjde, použijte ji jako dočasné skladiště všeho, co nemá být spatřeno. V případě, že se opravdu snažíte dům prodat, můžete využít ještě další z našich tipů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47