Netradiční využití staré pneumatiky. Nechte se inspirovat krásnými nápady

 Ostatní 
02. srpna 2018 17:01 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pneumatika může být i hračkou pro děti Shutterstock
Také obvykle nevíte, co se starou pneumatikou? Nevadí. Máme pro vás úžasný nápad, který vás nadchne. Potřebujete jen základní nářadí a trochu elánu do tvoření.

Když už není pneumatika vhodná k dalšímu provozu, obvykle ji necháme v pneuservisu, kde ji ekologicky zlikvidují. To je jistě správný postup. Ale můžete postupovat ještě šetrněji k přírodě a ze staré pneumatiky vyrobit zajímavý nábytek a různé další doplňky, které budou řadu let sloužit. Nápad je přitom poměrně jednoduchý.

Sedátko

Důležité je, že pneumatika je velmi pevná a přitom pružná. Sedátko se dá vyrobit různými způsoby. Buď na dřevěnou trnož položíte pneumatiku, kterou očalouníte dle svých potřeb. Vrch pochopitelně překryjete další dřevěnou kruhovou deskou a navrch dáte polštářek či jiné čalounění. Dřevěné části spojujete s pneumatikou pomocí šroubů. Nemusíte se obávat do pneumatiky vrtat. Svému původnímu účelu již jistě nikdy sloužit nebude.

Můžete také zcela vynechat dřevěnou podložky a potřebnou výšku sedátka získat sešroubováním několika pneumatik nad sebou. Jako čalounění lze použít vedle látky také potah, který si upletete či uháčkujete. Pneumatiku můžete pokrýt také tlustším provazem. V tom případě budete potřebovat též vhodné disperzní lepidlo, kterým provaz na pneumatiku přilepíte.

Květináč

Ač to může vypadat divně, pneumatika se může stát i prostorem, který naplníte hlínou a zasadíte do něho vhodnou rostlinu. Obzvlášť v části zahrady, kde hrozí mechanické poškození keramického květináče, například při sečení trávy, může být toto řešení dobré. I v tomto případě lze pneumatiku „ukrýt“, aby nebyla vidět. Lze použít jakýkoliv voděodolný materiál, případně pneumatiku můžete nastříkat barvou ze spreje. Pokud potřebujete nějaký zajímavý květináč na balkon, můžete si vyrobit podle návodu zde i samozavlažovací.

Stojan na kola

Docela jednoduché bude si ze starých pneumatik vyrobit stojan na kola. Potřebujete dřevěnou nebo kovovou desku, ke které přišroubujete pneumatiky tak, aby mezi nimi zbyl prostor na pneumatiku od jízdního kola.

Příprava

Pro použití v domácnosti je určitě potřeba kolo dobře omýt. Zápachu se u staršího kola tolik bát nemusíte, protože různé látky u staré pneumatiky už vyprchaly. Jinak vaší fantazii se meze nekladou. Na úvodní fotografii jste viděli i jednoduché použití pneumatiky k houpání dětí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty