Tajemství vašich kamarádů, kteří jsou dobří v zahradničení

 Zahrada 
03. srpna 2018 10:04 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Zahradníkem se nikdo nerodí. Učte se rychleji s pomocí triků vašich zkušenějších kamarádů Shutterstock
I když to tak působí, když sledujete kamarády, pod jejichž rukama se daří všem květinám, nikdo se s tímto talentem nenarodil. Všem nějakou dobu trvalo, než se naučili vše potřebné. Když budete znát několik tajemství, která by vám sami nepřiznali, uspíšíte svoji cestu ke šťastné zahrádce.

Nové sazeničky shánějí ve školce

Samozřejmě, že můžete nové květiny sehnat v supermarketu, kde děláte nákup všeho ostatního na celý týden. Spousta výhod ale vyplývá z toho, když objevíte někde ve svém okolí školku a využijete všeho, co vám může nabídnout.

Za prvé, o rostliny je ve školce postaráno nejlepším možným způsobem. Když si je koupíte kdekoliv jinde, mohou být ve stresu nebo dokonce nakažené parazity, kteří nejdou vidět na první pohled. Ve školce se o rostliny stará dobře informovaný personál, takže můžete mít jistotu, že budou v dobrém stavu, když si je přinesete domů. Za druhé, od zaměstnanců školky se můžete dozvědět spoustu tipů a triků, jak se o rostliny starat.

Vybírají si ty správné rostliny

Lidé jejichž koníčkem je zahradničení se drží rostlin, u kterých si mohu být jisti, že se o ně zvládnou postarat. Nepořizují si květiny jenom proto, že jsou zrovna v módě, když vědí, že je za hranicemi jejich schopností, aby je udrželi naživu. Navíc kupují pouze takové rostliny, kterým se bude dařit na vybraných místech v jejich domovech.

Čtou a schovávají si štítek

Většinou máte všechny informace potřebné k tomu, aby vaše rostlinka zdravě rostla, přímo pod nosem na lístku visícím z květináče nebo zastrčeným do hlíny. Zkušení zahradníci věnují pozornost všemu, co si na něm přečtou, rozhodně jej nevyhazují, ale nechají někde, kde jej budou mít stále po ruce, kdyby do něj chtěli znovu nahlédnout.

Mají za sebou celý hřbitov mrtvých rostlin

Kamarádi, jejichž byt se teď jen hemží zelení, byli kdysi jako vy. Poučili se ale ze svých chyb, nevzdali se, a dokonce dali i další šanci květinám, o které se dřív nezvládli postarat. Šikovným zahradníkem se nikdo nerodí. Důležité je ale nevzdat se po prvním nezdaru. Jednou z nejdůležitějších věcí je vědět, jak často zalévat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod