Žaludy nemusíte sbírat jen pro zvěř, udělejte z nich zajímavé ozdoby

 Dílna 
14. října 2018 15:25 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Z žaludů se dají vytvářet krásné dekorace Pinterest
Spojte podzimní vycházku se sběrem přírodnin, ze kterých si pak můžete doma vykouzlit nádherné dekorace. A nemusí jít jen o šišky, kaštany či šípky, zkuste si tentokrát vyrobit ozdoby z žaludů.

Žaludy skýtají větší možnosti, než si možná myslíte. A to nejen celé plody, ale i jejich čepičky. Do sáčku si tak můžete nasbírat obojí.

Žaludové korálky

V galanterii či speciálním korálkovém obchodě si pořiďte různé skleněnky či jiné zajímavé korálky. Mohou být kulaté i oválné, takže budou více připomínat plod dubu.

Pomocí tavné pistole připevněte na korálek klobouček z žaludu a nahoru pak přilepte buď provázek nebo kovové očko na zavěšení.

Hotovou dekoraci můžete využít různým způsobem - rozvěste třeba skleněné žaludy na větvičky ve váze nebo na různě dlouhých barevných provázcích zavěste několik takto upravených žaludů třeba na dveře. Pokud na čepičku přilepíte aranžovací drát, může se pak skleněnkový žalud stát i součástí dalších dekorací, třeba věnce. Někdy ale stačí dát pár originálních barevných kousků do misky nebo skleněné vázy.

Kouzlo s lakem na nehty

Zajímavě můžete ozdobit celé plody žaludu barevným lakem na nehty. Nachystejte si k ruce několik barviček a popusťte uzdu své fantazii. Lak na nehty samozřejmě můžete nahradit i jinou barvou. Veselé žaludy pak můžete dát do ošatky, na misku či někde rozvěsit, záleží jen na vás. Krásné dekorace si můžete vyrobit také z kaštanů.

Podzimní svícen či věnec

Přírodní i různě nabarvené žaludy lze také použít k výrobě podzimního svícnu. Jednoduše pomocí tavné pistole vytvořte kalíšek, do kterého pak dáte svíčku. Pokud se bojíte, že nezvládnete držet tvar, udělejte si základ z aranžovací hmoty a žaludy pak do ní jen zapíchejte.

Stejně lze postupovat i při přípravě podzimního věnce. Stačí si vzít třeba polystyrenový korpus a žaludy do něj postupně napíchat. Drátky na žaludy připevníte třeba pomocí tavné pistole.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47