Z obyčejných těstovin si můžete doma vykouzlit nápaditou vánoční dekoraci

 Dílna 
27. listopadu 2018 10:30 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Těstovinový stromek může ozdobit vaši domácnost Pinterest
Než si domů pořídíte skutečný vánoční stromek, můžete si na okenní parapet, stůl nebo komodu postavit malý dekorativní stromek. Vyrobit ho lze z nejrůznějších materiálů. My vám poradíme, jak si malý vánoční stromek vyrobit z těstovin.

Těstovin existuje mnoho druhů a je v podstatě na každém tvůrci, jaké pro výrobu originální vánoční dekorace použije. Někdo sáhne po mašličkách, další si raději zvolí zkosené rourky nebo vřetena. Obecně platí, že čím větší těstoviny zvolíte, tím méně práce budete mít. Na druhou stranu, pokud vám nechybí zručnost, klidně si vytvoře stromeček i z těstovin ve tvaru jemných mušliček - stromek pak bude vypadat jako z krajky.

Co budete potřebovat

  • těstoviny dle vlastního výběru
  • tavnou pistoli
  • tvrdý papír na korpus
  • korálky či jiné drobné dekorace
  • barvy

Začněte korpusem

Ze všeho nejdříve si musíte vytvořit korpus. Stačí vám k tomu kus tvrdého papíru, který srolujete do tvaru kornoutu a kraje k sobě pevně přilepíte pomocí tavné pistole. Někdo místo papíru používá silnější fólii. Ke korpusu pak můžete ještě přidělat stojan, ale není to nutné.

Úprava těstovin

Někdo chce stromek vytvořit jen z obyčejných těstovin. Pokud ale máte rádi barvy a chcete dát stromku trochu slavnostnější nádech, můžete těstoviny před samotným lepením ještě natřít barvou podle svého gusta. Někdo zvolí zelenou, jiný červenou či fialovou a velmi dobře vypadají i metalické odstíny se třpytkami.

Lepení vyžaduje trpělivost

Když máte těstoviny nachystané, začněte s jejich lepením. Nalepte nejprve spodní nejširší řadu a pak postupujte nahoru. Je dobré následující řadu vždy nalepit tak, aby překrývala řadu pod sebou. Názornou ukázku najdete v naší fotogalerii pod článkem. Pokud nejste zrovna expert na titěrnou práci, zvolte si raději větší tvary těstovin, práce vám půjde lépe od ruky.

Finální nazdobení

Pokud už máte těstovinový stromek kompletní, musíte si rozmyslet, zda ho ponecháte tak, nebo ho ještě přizdobíte. Do špice můžete například nalepit mašli nebo malou hvězdu a "větvičky" stromku lze zkrášlit pomocí různobarevných korálek, které budou vypadat jako skleněné baňky. Hezké vánoční dekorace můžete vyrobit i z nefunkčních žárovek, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve