Tipy a triky, které vám zpříjemní praní i žehlení

 Dům 
09. března 2019 07:07 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Trocha organizace vám může značně ulehčit domácí práce Shutterstock
Nikdo z nás si v praní nejspíš příliš nelibuje, možná proto, že ať děláte, co děláte, koš na špinavé prádlo je pořád plný. Potom jsou tady další výzvy jako praní jemného prádla, příprava všeho, co potřebujete k žehlení, ztracené ponožky a podobně. Když provedete několik změn v organizaci celého procesu, může vám to pomoci k tomu, aby vás myšlenka na praní nebo žehlení tolik neodpuzovala.

Stačí udělat pár změn v prádelně, nebo kdekoliv jinde, kde se vaše pračka případně sušička nachází, a celý proces si usnadníte a zároveň bude efektivnější.

Přidejte za pračku poličku

Není nic horšího, než když vám ponožka nebo cokoliv jiného zapadne za pračku. Pohled na často zaprášené trubky a hadice, které za pračkou máte, také není příliš příjemný. Když za pračku přidáte poličku, nejen že vaše prádelna rázem bude vypadat lépe, ale také tím získáte důležitý pracovní a úložný prostor.

Přidejte poličky

Obzvláště v malé prádelně budou poličky nad pračkou a sušičkou působit lépe než skříňky, které postavíte na zem. Poličky nebudou opticky zmenšovat prostor. Dá se do nich také lépe dostat a udržet je organizované. Co na očích mít nechcete, schovejte do košíků nebo dekorativních skleněných nádob.

Naskládejte přístroje na sebe

Tahle změna je o něco větší než ty ostatní, ale vyplatí se. Pokud nemáte v prádelně moc místa, můžete umístit sušičku na pračku, čímž uvolníte cenný prostor na podlaze. Také si tím usnadníte přesunování mokrého prádla do sušičky bez toho, aniž byste všude nacákali.

Namontujte extra věšák

Když pověsíme košile nebo jiné jemnější prádlo na věšák, zůstanou na nich po usušení vytlačené stopy na místech, kde bylo přeložené. Jedním z řešení může být přidat rovnou do prádelny tyčový věšák a vyprané prádlo na něj pověsit na ramínku, takže se vyvěsí a přes noc uschne. Prádlo se pak lépe žehlí.

Pořiďte si skladné žehlící prkno

Lidé, kteří nenávidí žehlení, budou raději chodit ve zmačkaném oblečení, než aby vytáhli žehličku. Jejich názor by se mohl alespoň trochu změnit, kdyby měli po ruce skladné, malé žehlící prkno, které lze položit na jakýkoliv rovný povrch. Jestli je váš postoj obdobný, zkuste po něčem takovém zapátrat. Odpor k praní lze také snížit, když nebudete muset prát tak často.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod