Jak účinně odstranit zápach z kočičí moči

 Mazlíčci 
18. dubna 2019 10:14 / Eva Vogelová
  11
📷
5 fotografií v galerii
Zbavit se účinně kočičí moči je poměrně komplikované Shutterstock
Naučit kočku chodit na záchod, není jednoduché. Jde o temperamentní zvíře, které se často vymočí, kam se mu zlíbí. Zápach jde cítit minimálně v celé místnosti, a to i v případě, že po kočce vykonanou potřebu uklidíte. Poradíme vám, jak se nadobro zabavit zápachu kočičí moči.

Kočky jsou krásná a sebevědomá zvířata, ale jejich moč zapáchá více než ta psí. Nejhorší je, když se vám vymočí na sedačku nebo na váš oblíbený koberec. Pochopitelně zuříte vzteky a snažíte se spoušť uklidit.

Zbavit se účinně kočičí moči je poměrně komplikované, musíte věnovat čas následujícím krokům. Pokud máte doma drahý a nový nábytek, projednejte jejich vyčistění raději s odborníky, aby vám je následující čisticí prostředky nezničily.

Vysušte moč látkovým nebo papírovým hadříkem zcela do sucha

Na vysušení moči můžete zvolit látkový nebo papírový hadřík. V tomto kroku je nutné, abyste kočičí potřebu vysušili opravdu dobře. Ideální by bylo, kdybyste na to použili hadřík ve světlé barvě. Na něm uvidíte objevující se skvrny. Ve chvíli, kdy se přestanou zjevovat, znamená, že jste povrch vysušili úplně do sucha.

Látkový hadřík má lepší savou schopnost, je tedy účinnější než ten papírový. Nezapomeňte si předtím navléknout gumové rukavice.

Použijte enzymatický odstraňovač zápachu

Ve specializovaných obchodech si dnes můžete koupit enzymatický odstraňovat zápachu a nečistot pro kočky. Tento čisticí prostředek obsahuje přírodní enzymy, které se dokáží zbavit proteinů v moči. Díky tomu zápach mohou i zcela odstranit.

Aplikujte odstraňovač zápachu na skvrnu a nechte působit tak dlouho, jak je uvedeno na obalu. U každého se to může lišit. Může se stát, že prostředek nedokáže odstranit zápach kočičí moči úplně, ale jen částečně. V tom případě přejděte k dalšímu kroku.

Nachystejte si ocet s vodou

Do nádoby přijde stejné množství vody a octa. Vezměte si kartáč, namočte ho do octového roztoku a pořádně kočičí moč vydrhněte. Místo by tím mělo být celé nasáté. Ocet neutralizuje zbytek zápachu z kočičí moči.

Postižené místo ještě znovu umyjte vodou a vytřete ho do sucha. Nezapomeňte řádně vyvětrat místnost. Poté by měl být zápach z kočičí moči pryč. Pokud přece jen ještě něco ucítíte, zkuste použít na dané místo jedlou sodu. O tom, co můžete vyčistit sladkými limonádami, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve