Tipy, jak si zrychlit a usnadnit práci v kuchyni

 Dům 
17. dubna 2019 14:24 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Díky trikům budete dobrou hospodyní Shutterstock
Každá správná žena tráví nějaký čas v kuchyni. Pokud chcete být dobrou hospodyní a nebýt v kuchyni neustále, naučte se, jak vaření zrychlit a také usnadnit.

Snídaně, obědy, večeře. Pokud musíte připravovat všechna jídla, z kuchyně se někdy ani nehnete. I když ale chystáte jen některá z nich, budou se vám hodit cenné rady. Díky nim připravíte třeba zdravější hranolky, budete mít zelí bez zápachu nebo rychleji vaříte brambory.

Zbožňované hranolky

I když jsou nezdravé, většina lidí hranolky zbožňuje. Dvojnásob to platí u dětí, kterým se zavděčíte talířem hranolek s kečupem. Pokud chcete dělat hranolky zdravější, dejte je před smažením na 20 minut do mléka. Při smažení pak nenasáknou tolik tuku. Děti si pochutnají a vy budete mít dobrý pocit, že jim nepodáváte jídlo, které plave v oleji.

Urychlete vaření brambor

Pokud jste strávili příliš mnoho času přípravou masa nebo hlavního jídla a potřebujete urychlit vaření brambor, dá se tomu také pomoct. Jakmile dáte brambory na plotnu a začnou vařit, přidejte do nich lžičku másla nebo světlého piva. Díky tomu se jejich příprava urychlí a ušetříte tím čas. Je to jednoduché a přitom účinné.

Rychlá příprava luštěnin

Urychlit můžete i vaření luštěnin jako třeba čočka nebo fazole. Stačí do vody přidat trochu soli a ušetříte nejen čas, ale také elektřinu nebo plyn podle toho, kterou z těchto komodit používáte při vaření na sporáku.

Zápach ze zelí

Máte rádi české národní jídlo vepřo, knedlo a zelo, ale je vám nepříjemný zápach zelí? Nevadí. Pachu z vařeného zelí se zbavíte tak, že vložíte chlebovou kůrku do vody, kde se vaří zelí. Kůrka zápach pohltí, takže se s ním nebudete muset potýkat. A pak už si zelí můžete v klidu vychutnat.

Máslem proti připáleninám

Pokud máte strach z připáleného mléka, před vařením hrnec vymažte máslem nebo vymyjte studenou vodou. Díky tomu by se mléko nemělo připálit. Máslo nebo tuk pomůže také tehdy, pokud se bojíte, že vám bude utíkat voda z hrnce, když budete vařit vajíčka, polévku nebo třeba těstoviny. Stačí potřít okraj nádoby a voda utíka nebude.

Když něco přesolíte či překořeníte

Pomocníkem v kuchyni mohou být i jablka. Pokud jste to přehnali s množstvím kari v omáčce, zjemníte ji díky jablečné šťávě. Když přesolíte polévku, hlavní záchranou jsou brambory. Pokud je ale nemáte po ruce, zkuste v ní na deset minut povařit několik kousků jablka a také by to mělo pomoct. O tricích v kuchyni jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod