Sladké limonády skvěle fungují při čištění určitých povrchů. Stačí vyzkoušet

 Dům 
15. dubna 2019 12:39 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sladké limonády mohou mít překvapivé využití Depositphotos
Tradiční čisticí prostředky jsou účinné, ale spíž máte plnou věcí, které používáte denně, a ty můžete použít se stejným efektem. Jak a co například vyčistit pomocí coly?

Od teď zkuste myslet na to, že některé limonády skvěle fungují při čištění určitých povrchů. Zde je několik nápadů, kde začít.

Odtoky a toalety

Oxid uhličitý z limonád skvěle odstraňuje špínu z odtoků. Jednoduše jí tam trochu nalijte, a potom spláchněte horkou vodou. Na čištění toalety dobře funguje kyselina fosforečná, kterou obsahuje Coca-Cola, ale stejně dobře můžete použít i jakoukoliv jinou limonádu.

Hrnce a pánvičky

Pokud už vaše nádobí leccos zažilo, popadněte limonádu. Jednoduše dovnitř vylijte celou plechovku a nechte alespoň hodinu působit. Tento trik funguje skvěle obzvláště se spáleninami.

Umaštěné oblečení

Když přidáte do pračky spolu s pracím práškem trochu čiré limonády, zbavíte oblečení mastných skvrn od rtěnky, jídla nebo cákanců z kuchyně.

Žvýkačka ve vlasech

Limonáda je možná jediná zbraň k odstranění žvýkačky z vlasů. Naplňte mělkou misku jakoukoliv limonádou, a potom do ní namočte vlasy předtím, než se žvýkačku pokusíte odstranit. Pak samozřejmě vlasy umyjte i šamponem.

Koberec

Coca-Cola je výborná na odstraňování fixu z koberce a případně i dalších textilií. Předtím, než vytáhnete jiné čističe, vyzkoušejte trochu coly, abyste odstranili umělecké dílo vašeho dítěte z povrchu, na kterém nemá co dělat. Pokud je váš koberec světlé barvy, možná bude lepší zkusit něco jiného, anebo colu okamžitě spláchnout vodou.

Zamrzlé přední sklo

Škrábání ledu z předního skla nám během zimních rán bere spoustu času a energie. Když přes přední sklo přelijete colu a chvilku počkáte, led změkne a bude snadnější jej odstranit. Jestli se vám tento způsob nelíbí, můžete zvolit i jiný.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod