Pikniky se stávají oblíbenou společenskou událostí. Jaké vybavení by nám nemělo chybět?

 Ostatní 
20. dubna 2019 17:59 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pikniky se stávají znovu oblíbenou společenskou událostí Depositphotos
Krásné teplé počasí doslova vybízí k dlouhým procházkám v přírodě. Bez svačinky to ale nejde. A co si tak udělat piknik? Nezapomeňte si k němu pořídit ten správný koš.

Pikniky se staly velmi oblíbené hlavně v 19. století. Dnes ale opět zažívají boom. Nicméně je k nim třeba mít jedno: správný piknikový koš. A ten nebývá standardním vybavením každé domácnosti.   

Pro dva nebo více lidí?

Než vyrazíte na nákup, musíte si ujasnit, pro kolik lidí budete piknik obvykle pořádat. K dostání jsou totiž koše pro 2, 4, ale i 6 osob. V tomto případě ani nejde o to, kolik jídla se do něj vejde, ale o to, že velká část košů už bývá vybavena potřebným servisem. Obsahují talíře, hrníčky a příbory, tak je nutné, aby i jejich počet odpovídal. 

Proutěný koš je klasika 

Kromě velikosti koše si také můžete vybrat materiál, z něhož bude vyroben. Nestárnoucí a oblíbená klasika jsou proutěné a ratanové koše. Není divu. Je to ta nejoblíbenější a nejstarší varianta. Pro tyhle koše platí, že je seženete jak ve vybavené, tak v nevybavené podobě. Mívají kulatý, oválný i hranatý tvar a co se zavírání týče, můžete narazit na kufrové otevírání i typické dvoukřídlé víko. Tyhle typy mívají navíc barevnou podšívku či pevné ucho, aby ustálo váhu obsahu. Pokud plánujete nést koš dlouho, zvažte ucho kožené.

Jídlo na zádech

Další a dost možná pro někoho pohodlnější variantou je piknikový batoh. Sice není tak půvabný, ale je velmi praktický. Jeho nespornou výhodou je rozložení váhy na zádech, takže s jídlem ujdete i delší úsek. Navíc i tyto typy batohů se prodávají již s potřebným vybavením. Stejně tak mívají oddělené kapsy na nádobí a potraviny, a to včetně termoizolační vložky. Asi jedinou nevýhodou je, že batohy jsou maximálně pro čtyři osoby.

Přenosný gril

A pokud jste milovníky grilování, pak výrobci piknikových pomůcek mysleli i na tuto oblíbenou činnost. Můžete si pořídit grilovací piknikový koš. Vyrábí se nejčastěji z ratanu a kromě běžného vybavení obsahuje hlavně přenosný gril a také grilovací pomůcky jako jsou jehly, kleště, lopatka na obracení a spousta dalších vymožeností usnadňujících grilování. Jeho sezona totiž právě začíná a dost možná zvažujete, že si na doma či zahradu pořídíte nový gril. Jak si vybrat ten nejlepší pro vás, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008