Velikonoce netradičně. Zkuste barvit vejce pomocí pěny nebo laku

 Ostatní 
19. dubna 2019 16:36 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Této duhové pomlázce letos nikdo neodolá Pinterest
Chcete mít letos netradičně obarvená vajíčka? Vsaďte na lak na nehty nebo pěnu na holení.

Ať už máte každoroční pomlázku v oblibě, či ne, barvení vajíček milují hlavně děti. A čím netradičnější a zajímavější metodu jim nabídnete, tím spíše je bude barvení bavit. A věřte, že ne jenom je. Do této zábavy se často zapojují i dospělí. 

Barvení pěnou

Pro tuto netradiční metodu barvení potřebujete obyčejnou pěnu na holení nebo šlehačku ve spreji. Tu nastříkejte v silnější vrstvě do čtvercové nebo obdélníkové nádoby s rovným dnem. Povrch jemně uhlaďte, pokapejte jednou či několika potravinářskými barvami smíchanými s pár kapkami bílého vinného octa. Vše lehce zamíchejte špejlí a pak v této směsi okoupejte vajíčko. Je jedno, zda bude vyfouknuté či vařené. Obarvená vejce položte na plech pokrytý papírem na pečení, nechte 20 minut zaschnout, omyjte ve studené vodě a nechte uschnout na papírové utěrce.

Lakem na nehty

Ti, co se nebojí být extravagantní, mohou zkusit metodu barvení pomocí laku na nehty. Opět je to velice jednoduché. Do skleničky s vodou kápněte trochu laku na nehty. Zkombinovat můžete i několik různých odstínů. Do této barevné vody ponořte vejce a  nechte zaschnout nebo je ještě předtím poprašte třpytkami. Pokud máte obavy z chemikálií, pořiďte si na zdobení vajíček raději veganský lak na nehty.

Tradiční decoupage

Velmi jednoduchou metodou zdobení vajec je pomocí decoupage. Stačí si vzít dekorovaný ubrousek, vystřihnout z něj vybraný vzor, ten přiložit na vejce a přetřít lepidlem, které po ztuhnutí zprůhlední. Touto metodou se dají ozdobit například i staré talíře. Více se dozvíte zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008