Houpací síť je ideální k relaxaci. Podle čeho si ji vybrat?

 Zahrada 
30. dubna 2019 09:51 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
V houpací síti si můžete číst  Depositphotos
Nedávno se probudilo jarní sluníčko a celkově se oteplilo. V takovém počasí člověk touží být na zahradě. Houpací síť neboli hamaka je ideální k relaxaci. Stačí, když se mírně pohoupete, zavřete oči a velmi rychle usnete na čerstvém vzduchu. Pokud toužíte po takovém odpočinku, přečtěte si, podle jakých parametrů byste houpací síť měli vybírat.

Houpací síť se hodí na každodenní odpočinek. Můžete si v ní číst knihu, jen se houpat, spát nebo z ní pozorovat nebe. Kromě toho, že si ji většina lidí pověsí na zahradu, má velký význam i pro cestovatele. Když jsou noci teplé, sbalí si ji a přespávají v ní na cestách. Některé houpací sítě vás schovají i před otravným hmyzem.

Umístění

Ze všeho nejdříve byste měli řešit, kam svoji síť umístíte. Ideální by bylo, kdybyste v zahradě našli dva stromy zhruba tři metry od sebe. Pokud nemáte blízko sebe dva přírodní vztyčné body, budete si muset koupit speciální stojan.

Stojan má své výhody, můžete ho umístit, kam se vám zachce, a posunovat ho podle toho, zda chcete být na slunci či ve stínu. Stojan byste však měli pokládat na rovnější povrch, aby byl stabilní a vy se cítili v síti komfortně.

Materiál

Výběr materiálu houpacích sítí není příliš velký. Můžete si pořídit síť ze síťoviny nebo textilu. Existují ještě turistické sítě, které se vyrábí většinou z padákového hedvábí.

Pokud chcete houpací síť umístit pouze na zahradu, vyberte si z prvních dvou zmíněných materiálů. Síťovina lépe větrá, ale látka je zase pohodlnější. Oba materiály byste měli prát v rukách a nechat důkladně vysušit, aby nezplesnivěly.

Typy houpacích sítí

Měli byste si vybrat správný typ houpací sítě, a to zejména podle toho, kolik lidí chcete, aby se do ní vešlo.

Houpací síť pro jednoho

Pokud vaše domácnost nemá moc členů, patrně si vystačíte pouze se sítí pro jednoho, která má nosnost zhruba do sto dvaceti kilogramů.

Houpací síť pro dva

Pokud si chcete užívat romantiku ve dvou, zvolte síť pro dva, která by měla unést zhruba sto šedesát kilogramů.

Houpací síť pro celou rodinu

Do rodinných houpacích sítí by se měli vejít alespoň dva dospělí a dvě malé děti. Veliké bývají podobně jako dvojlůžko. Udrží zhruba dvě stě kilogramů.

Houpací síť s tyčemi

Tuto houpací síť rozpírají tyče, díky kterým je otevřená. Bez nich se síť po ulehnutí nad vámi trochu uzavře a chrání vás před hmyzem. O tom, jak si vytvořit na zahradě skalku, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve