Obtěžují vás v domě pavouci? Víme, jak je šetrně vypudit

 Dům 
29. dubna 2019 10:00 / Eva Vogelová
  3
📷
7 fotografií v galerii
Pavouci v domě málokoho potěší  Depositphotos
Máte strach z pavouků? Vadí vám, když se z ničeho nic objeví přímo před vámi? Mohou viset z lustru, ze záclony, vynořovat se z koutů nebo lézt pod postelí. Když usínáte a víte, že někde kolem vaší postele pobíhají pavouci, pravděpodobně se necítíte komfortně. Můžete to změnit. Přečtěte si následující tipy, díky kterým se pavouků zbavíte.

Říká se, že pavouci přinášejí štěstí. Kromě toho, že chytají hmyz do svých sítí, nám v domácnosti nejsou nijak užiteční. Někoho mohou děsit, protože nevypadají moc přívětivě. Když nebudete chtít, aby vám dělali společnost, můžete je poměrně snadno vyhnat.

Zlikvidujte pavučiny

V prvé řadě byste měli odstranit pavučiny, vymést každý kout a odstranit všechen prach pod dostupným nábytkem. Když budete tento úklid provádět pravidelně, pavoukům se u vás nebude příliš dařit, protože jim budete permanentně bořit domeček. Po čase se sami vystěhují, protože budou chtít mít pokojný domov, který jim nedopřáváte.

Vytvořte si vlastní postřik proti pavoukům

Vysmýčení pavučin nebude stoprocentně fungovat. Možná jich v domě budete mít méně, ale vždycky se u vás ještě nějaký pavouk zase objeví. Nechtěné návštěvníky odpuzují přírodní vůně a obzvláště máta. Sami si doma můžete vytvořit postřik, kterým vyženete pavouky z domu pryč.  

Pořiďte si mátový esenciální olej, který smícháte s vodou a nalijte do rozprašovače. Vlastní postřik nastříkejte tam, kde by všude mohli přebývat pavouci. Nezapomeňte na všechny kouty a prostor pod postelí. Tuto činnost opakujte v průběhu jednoho měsíce hned několikrát.

Stejnou službu vám udělá i ocet. Jde o všestranného pomocníka v domácnosti, se kterým uklidíte téměř celý dům, a dokonce dokáže odpudit i pavouky. Pokud nemáte mátový esenciální olej a nechcete si ho kupovat, nalijte do rozprašovače ocet a smíchejte ho s vodou. Poté s ním postříkejte různá místa.

Použijte kaštany a tabák

Když položíte několik kaštanů na okenní parapety a místa, kde by se mohli pavouci nacházet, vzdálí se od vašeho domu. Pokud nechcete mít na oknech jen tak pohozené kaštany, můžete si z nich udělat různé postavičky, které zároveň budou fungovat i jako dekorace.

Na odpuzení pavouků funguje i vůně tabáku. Rozsypte ho různě po domě a uvidíte, že vás pavouci už nebudou obtěžovat. Pokud je tato metoda pro vás moc nákladná, nasypte pouze trochu tabáku do rozprašovače, smíchejte s vodou a opět postříkejte různá místa v domě. Samotný tabák však bude mít lepší účinek. O tom, jak vyčistit dům bez chemie, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47