Jak zabalit kufr na dovolenou? Rolujte

 Ostatní 
30. května 2019 08:20 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Rolování - technika, která ušetří místo Depositphotos
Čas dovolené se neúprosně blíží a už teď si lámete hlavu s tím, jak všechno oblečení narvete do jednoho kufru? Máme pro vás pár zaručených rad, které ušetří místo v zavazadle, vaše nervy i čas.

Veškeré věci si vyskládejte před kufr, díky tomu o nich budete mít dokonalý přehled a zároveň můžete zkontrolovat, co jste ještě zapomněli zabalit, případně, co vám přijde nadbytečné a nakonec to přeci jen necháte doma.

Prvním pravidlem je začít od nejtěžších věcí. Vezměte boty, knížky na čtení, kosmetickou taštičku, opalovací krémy zabalené v sáčku a naskládejte je do spodní části kufru. Aby ani jedno místečko nezůstalo nevyužité, do bot lze vtěsnat ponožky, šátky i kravaty. Výhodu poskytují zavazadla s vnitřním členěním prostoru, kdy máte celý
prostor kufru rozdělen na dvě části textilní přepážkou. V ideálním případě využijte ještě integrované popruhy pro zajištění věcí.

Rolovací technika

Nyní přichází na řadu prostřední vrstva kufru, kterou celou zaskládejte oblečením. Pokud si s sebou berete téměř celý šatník, tak místo v kufru ušetříte tím, že použijete rolovací techniku. Do ruličky srolujte vše, co vám přijde pod ruku, trička, kraťasy, šaty i rifle. Následně srovnejte jednu ruličku vedle druhé na těsno, aby se nemohly rozmotat při manipulaci s kufrem. Nejenže výrazně ušetříte místo, ale spolehnout se můžete i na to, že se oblečení po cestě nezmačká.

Případné mezery vyplňte spodním prádlem a plavkami. Vrchní část kufru patří ručníkům. Díky tomu, že je rozprostřete po celé délce kufru, věci uvnitř upevníte a při otevírání se vám nevysype obsah zavazadla. Pokud si na dovolenou berete i společenský oděv, uložte jej lehce přeložený na půl na samotný vrch zavazadla. Co nesmí chybět v cestovní lékárničce, jsme psali zde.

Rozhodně doprostřed kufru nebalte věci, které budete potřebovat mít po cestě po ruce. Vyhrazené místo mají ve vnějších kapsách cestovního zavazadla. Ideální je tam umístit i přezůvky, které jsou většinou po příjezdu potřeba jako první. Cennosti je vhodné umístit do síťované kapsičky na víku kufru.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47