Co je potřeba vědět, než se rozhodnete odhalit cihly v interiéru

 Dům 
27. května 2019 16:45 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oživte vzhled svého domova s odhalenými cihlami Depositphotos
Odhalené cihly rozhodně vytvoří osobitý a zajímavý vzhled v jakémkoliv interiéru. Zní to lákavě, když myslíte na to, že stačí sundat vrstvu omítky nebo sádrokartonu a práce je hotová. Skutečnost ale může být trochu odlišná.

Zní to snadně, když svoje plány popisujete kamarádům. Sundáme omítku a odhalíme cihly. A úžasné by to i bylo, kdyby náš život byla TV show a mohli bychom přeskočit k výslednému produktu. Realita ale vypadá trochu jinak, a proto je dobré vědět, s čím vším se můžete potýkat.

Je to loterie

Můžete sundat omítku a najít cihly a maltu v perfektním stavu nebo rozpadající se suť. Nebudete vědět, jak to dopadne, dokud nebudete v bodě, ze kterého už není návratu.

Je možné, že budete dělat spoustu oprav

Pokud nebudete mít štěstí a cihly budou ve špatném stavu, budete je muset vyměnit. To znamená hodiny a hodiny práce, kdy budete nahrazovat rozpadající se cihly a opravovat maltu.

Myslete na to, že cihly byly zakryté z dobrého důvodu

Co je vlastně schované pod hladkou omítkou? Všechno, díky čemuž náš dům funguje. Kde předtím byly elektrické zásuvky přimontované na zeď, teď máme visící krabičky a odkryté dráty. Potřebujeme elektrikáře, aby všechny volné dráty schoval do kovového potrubí, které nám dotvoří industriální vzhled.

Nekonečné prášení

Než budete moct práci označit za hotovou, budete muset přijít na to, jak zajistit, aby odpadávající omítka a prach z cihel nekončily na podlaze, podlahové omítce a na všem, co na zeď připevníte. Možná budete muset vyzkoušet několik prostředků, které mají za úkol zabránit prášení. Raději naneste hned několik vrstev, jedna většinou nestačí.

Jestli jste stále rozhodnutí pro tento nevšední a zároveň skvěle vypadající vzhled, běžte do toho. Akorát se ujistěte, že jste připravení, než prohlásíte, že chcete odhalit cihly. Pokud se necítíte na celkovou transformaci, lze zvolit jen drobné úpravy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve